Netflix идва в България

Най-популярната услуга за стрийминг на сериали и филми в световен мащаб, Netflix, ще бъде достъпна и за българска аудитория.

В момента услугата ограничава достъпа на родния потребител по IP.

Netflix ще стартира в България през юни 2014 година, потвърди членът на борда на директорите на Max Telecom Тони Робинсън, цитиран от Smartnews.bg.

Идеята, която стои зад Netflix, е срещу ниска месечна такса потребителите да имат достъп до хиляди филми и сериали, които могат да гледат по всяко едно време на денонощието. Цената в САЩ варира между 5 и 7 долара.

По думите на Тони Робинсън услугата ще бъде достъпна чрез персонални компютри (PC и Mac), конзоли (PlayStation 3, Xbox), лаптопи и мобилни устройства (смартфони и таблети).

За съжаление все още липсва конкретна цена за услугата, но по всяка вероятност най-накрая единственият еквивалент на Netflix за България, VOYO, ще си има сериозна конкуренция – както на ниво цени и достъпност, така и на ниво съдържание.

Netflix също така продуцира и пуска свои собствени оригинални сериали, сред които House of Cards, Hemlock Grove, Orange Is the New Black, дори поднови отдавна приключилия Arrested Development, а също така и на два пъти прекратения The Killing.

източник: econ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − twelve =