Обзор на ревюто

Режисура
Сценарик
Актьори
Обща оценка
50

5

Замотан

Пореден сериал, който започва по средата на сезона и най-вероятно първият, който ще свърши преди сезона да е свършил. Star-Crossed e продукция на The CW и има всички типични черти на техните сериали. 20 и няколко годишни актьори, които се правят на гимназисти, лек научнофантастичен примес и редица любовни триъгълници, които само чакат да прераснат в петоъгълници. За жалост нито един от тези елементи не е направен успешно.

Историята започва с някакви извънземни, наречени Атриани, които се разбиват на Земята и веднага се започва с драмичката. Хората не им вярват и се държат с тях все едно са сирийски бежанци. Насред конфликта 6-годишното атрианче Роман бива спасено от човешкото момиче Емери. Властите обаче успели да го намерят и да го убият. Или поне така си помислила Емери. Десет години по-късно Атрианите живеят в Гето, наречено Сектора, и правителството се опитва да приобщи малка група тинейджъри в местното училище. Там Емери се среща с порасналия Роман, който всъщност не е умрял.

Драмата е голяма особено като се имат предвид събитията на края на епизода. Културата на извънземните е слабо засегната, но съм сигурен, че това ще се промени с развитие на сюжета. Ако наблегнат повече на атрианците вместо на пискливите тинейджъри, може и да се получи нещо. Но силно се съмнявам, че ще стане така.

Главните роли са поверени на Ейми Тийгардън (Friday Night Lights) в ролята на Емери, Мат Лантър (90210) като Роман. Не знам на колко години е Тийгардън всъщност, но прилича повече на 30-годишен брокер на борсата, отколкото на 16-годишна ученичка. Лантър се справя по-добре, но има най-ужасната прическа от всички извънземни и изглежда като някакъв хипстър от бъдещето. Между двамата има някаква химия, но сценарийните клишета няма да им помогнат особено. Останалата част от каста е съставена от различни актьори, които не блестят с абсолютно нищо освен, че изглеждат като манекени, носещи новата ученическа колекция на Долче и Габана.

С няколко думи Star-Crossed изглежда като първия масивен провал на The CW за този сезон. Предполагам, че The 100 ще е другият.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − 4 =