10 причини, поради които трябва да гледате Vikings

Вчера, Тим Сърет публикува интересна статия в tv.com, в която представи десетте причини, поради които трябва да гледаме първия оригинален сериал на History Channel – Vikings, още преди да е започнал вторият му сезон на 27 февруари.

1. Викингите са супер готини

Знаете какво правят Викингите. Качват се на някой кораб, плават нанякъде, слизат от кораба, убиват всички, които срещнат, вземат вещите на жертвите си и се връщат обратно вкъщи. Кланят се на скандинавските богове, хранят се с ръце, отиват във Валхала, когато умрат, ползват психеделични гъби. Vikings описва всички тези тромави варвари в цялата им слава, но също така показва заслужаващи уважение качества като лоялност, важността на семейството и зачитане на старите обичаи.

2. …но Vikings не ги възвеличава

Хайде, те си остават Викинги. Това означава, че те са склонни да се налагат над жените от земите, които завладяват, тяхната правна система е смешна, а понякога те ще пожертват и собствените си приятели на боговете. Това е едно брутално общество и Vikings не позволява да забравим това.

3. Рагнар Лодброк

Главният герой във Vikings е безстрашният воин Рагнар Лодброк. Докато останалите викинги се удрят в гърдите и реват разтърсващо, за да покажат, че са прави, Рагнар обмисля спокойно нещата и си задава различни въпроси, съмнявайки се в старите обичаи. Но може би най-важното нещо за него е чувството му на любопитство. Той не просто преминава през градовете, които завладява, но се интересува от хората, които живеят там, техните традиции, за да разбере малко повече за света. И чак тогава ги убива. Той е като Vikings версията на Джакс Телър от Sons of Anarachy. И в ролята е…

4. Травис Фимел

За дамите… Австралиецът Фимел някога беше един от най-търсените мъжки модели на Келвин Клайн. Може и да си го спомняте с къса коса от сериала The Beast от 2009, където си партнираше с Патрик Суейзи или с дълга в ролята на Тарзан в сериала Tarzan на бившата The WB телевизия, предшественик на The CW. Но сега Фимел вече е брадат и има белези по лицето си от бръснене.

5. Катрин Уиник

Канадската актриса Уиник играе съпругата на Рагнар – Лагерта, и е гореща като слънцето.

6. Vikings е простичък

В съвременната телевизия всеки детайл е важен, но понякога човек има нужда да се облегне и да наблюдава как двама мъже, облечени в животински кожи, се млатят до кръв просто защото не се харесват. Vikings не е чак толкова обикновен, но си е чисто продуцентско изкуство, което не занижава по никакъв начин качеството. Героите са добре описани и развити. А сюжетните линии се завързват и развързват спокойно, без да е нужно човек да поглежда в Уикипедия, за да се подсеща.

7. Добре развит е

Първият сезон съдържа само един-два филъра, които си имат начало, среда и край, и отминават неусетно. В епизодите участват и английски крале, които се напикават, с извинение, от страх. Няма наличие на безкрайни истории, които да изнервят и да дразнят. Vikings започва нещо и след това го приключва. И стигнете ли до 8 и 9 епизод ще видите какво можем да очакваме във втория сезон.

8. Ирландия е красива

Сериалът е сниман в земите на леприконите, които са мрачни, мъгливи и красиви. (Мда, гигантското дърво е CGI.)

9. Този тип

Кой е този по дяволите?!

10. Най-ефектния ЛАРП (Live Action Role Playing)

Няма нищо по-готино от това да гледаш как пичове в броня се удрят с мечове, а това може да бъде често срещнато в първата половина на сезона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 15 =