ABC таи огромни надежди за Resurrection

На тазгодишното издание на „Оскарите“ големите съперници бяха Gravity и 12 Years A Slave. В рекламите на новата драма на NBC – Believe, се вмъкваше постижението на Алфонсо Куарон и изобщо се наблягаше на неговия успех. Разбира се, продуцентите на Resurrection пък са отличени за 12 Years A Slave. И както винаги се случва, отново ABC и NBC се изправят една срещу друга. ABC таи огромни надежди, че сериалът ще бъде успешен. И да, телевизията има крещяща нужда от това.

ABC е в серия от слаби нови драми. В най-важната таргет група 18-49 телевизията отбелязва истински спад с новите 3 заглавия – The Assets, Killer Women и Mind Games. И като прибавим и другите три драми от есента – Lycky 7 (прекратен рано, рано), Betrayal и Once Upon A Time In Wonderland, които не оправдаха очакванията, нещата стават сериозни. Дори смятаният за безспорен хит Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. претърпя срив от есента насам. С комедиите нещата не са по-различни – The Goldbergs показва лек потенциал, но пък никоя от новите комедии (Super Fun Night и Mixology) не може да задържи интереса след Modern Family.

Всичко се свежда до неделния дебют на Resurrection. Подобно на S.H.I.E.L.D., така и тук ABC влага почти всичко. Предварителните очаквания и мнения са доста добри за новия проект. Серията от слаби сериали не е нещо ново, но пък има случаи, в които се е появявал този светъл лъч, този хит, който обръща нещата. През 80-те NBC го направи с The Cosby Show, както и сега с The Voice, а пък ABC го направи през 2004 с Lost и Desperate Housewives.

ABC и Disney се надяват такъв да е случаят и с Resurrection. Президентът на ABC Entertainment, Пол Лий, приема всичко навътре особено след като тръгнаха и слухове за бъдещето му в телевизията. Неделната премиера може да запуши устата на критиците, но пък може и да задълбочи кризата в ABC. Предшественикът на Лий, Стив Макфиърсън, който беше назначен две седмици преди избора на нови сериали през 2004г., когато телевизията се затрудняваше да изкара подобен хит. Но иронията е, че наследи от уволнените Лойд Браун и Сюзън Лин, три мега успешни пилотни епизода – Lost, Desperate Housewives и Grey’s Anatomy, които подготви и пусна за новия тв сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × three =