Миналата година си казахме сбогом с Breaking Bad, но все още не можем да се разделим с героите напълно.

Героят на Джонатан Банкс – Майк Ермантраут умря (заради което още сме бесни на Уолт), но в предисторията Better Call Saul ще видим повече от образа му.

Колегите от HuffPost TV говориха с Банкс и отделиха внимание на Breaking Bad моментите.

Феновете на Breaking Bad започват да свикват с липсата на сериала. Ти справи ли се с това?
– Да, напълно. Тази година навърших 67 години, а получих първата си роля през 1968г. Breaking Bad беше върхът на моята кариера. В този проект участваха страхотни хора и цялото преживяване беше невероятно.

Какво най-много ти липсва от сериала?
– Може да звучи егоистично, но ми липсва Майк. Харесвах го. Беше истинска чест да бъда този антигерой.

Някакъв паметен момент, който е свързан със снимането на сериала?
– Никак не е лесно да избера един момент. Целият снимачен процес беше истинско удоволствие. Сещам се за новия филм на Арън (Need For Speed) и оттам ми идва сцената, в която трябваше да го сплаша в пустинята. Сцената, в която се въртяхме с колата в пустинята беше паметна и тогава си прекарахме добре. Смяхме се много. Арън е страхотен човек, обичам го.

Да не би да си му дал съвети в карането за Need For Speed?
– О, не. Изобщо не съм добър учител. Добре го изплаших, но не съм добър учител.

Ако Майк се беше измъкнал, къде щеше да се озове?
– Майк щеше да бъде в Коста Бланка в Испания, в град Джавия, под ръка с красива жена. Лятото ще ходи на места, където звучи джаз в 2 през нощта, наслаждавайки се на морския бриз.

Каква е причината да се съгласиш отново да изиграеш Майк в Better Call Saul?
– Винс Гилиган и Питър Гоуд са създателите, пък и сценаристите са същите. Няма как да бъдем в по-добри ръце. Започваме, снимаме го и си прекарваме страхотно.

Ще разберем ли как са се срещнали Майк и Сол?
– Най-вероятно. Все още знам колкото и вие. Нямам навик да разпитвам за сценария преди началото. Хареса ми първия вариант, хареса ми, че ме изненада. Но все пак аз знам какво искам – искам да разкажат нещо повече за сина на Майк. Сцената, в която оставям внучката си с балона и ѝ казвам да отиде при майка си. Тогава режисьор беше Винс и аз му казах, че това може да е нейната майка, но това не е моята дъщеря. Случилото се със сина му подозирам, че има връзка с тъмното минало на Майк. Нямам представа какво ще направят сценаристите, но за мен е хубава история. И да, това е единственото конкретно нещо, което бих искал да видя.

По време на сериала Майк видя и преживя много неща. Какво ще е чувството да се завърнеш в образа още преди тези неща да се случат?
– Нямам представа, наистина. Знам, че трябва да побързаме, защото не ставам по-млад с времето (смее се). Ще си кажете, че аз дори изглеждам по-стар… затова спирам пиенето, спирам цигарите и започвам да ям само плодове.

Винс Гилиган заяви, че ще опита да върне почти всички от оригиналния състав. Някаква идея за някой конкретно?
– Нямам представа.

Трябва да има поява на Уолт, нали? Може би, ако Майк закара колата си на автомивка…
– Да, предполагам, че всичко бихме направили за Винс. Е, не точно всичко, но почти. И да, не бих се учудил от такава поява.

Netflix планират да качат епизодите след излъчването им. Така че ще можем да им се насладим накуп. Ти имаш ли такъв навик?
– Да, първото, за което се сещам е Boardwalk Empire, на който съм голям фен. Гледам и The Tudors така, въпреки че понякога се дразня от историческа гледна точка, но все пак ми харесва. Имам много неща за гледане, които предпочитам точно така да гледам. По този начин може да гледаш дадено нещо по 3-4 часа на ден.

Имаш десетки кратки появи в различни други сериали. Имаш ли конкретно желание да участваш в даден проект?
– Хм, искам повече от една малка поява… Искам цялото шоу! (смее се). Майтапът настрана, но обожавам Boardwalk Empire. Толкова велики актьори участват там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + 5 =