Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьори
Обща оценка

7.3

Примамлив

Имаше едно време един сериал на име Rescue Me. В него Денис Лиъри и компания се правеха, че работят като пожарникари, но всъщност само си пиеха, пушеха, е*аха и си говореха глупости. Sirens следва същата концепция, но вместо за пожарната се разказва за бърза помощ.

Шоуто следва трима от служителите на Спешна медицинска помощ в Чикаго, чиито глупави, самодоволни и даже само разрушителни личности правят невъзможно поддържането на връзки и приятелства. Те, обаче, са добре квалифицирани, когато става въпрос за спасяване на хора (макар че акцентът е много далеч от това).

Sirens e базиран на едноименния британски сериал с участието на Ричард Мадън (Game of Thrones). Не съм го гледал, но участието на Роб Старк е примамливо. Американската версия е перфектният клонинг на Rescue Me. С малката разлика, че времетраенето на епизодите ще е половин час, а не един час. Пилотът добре представя формата и атмосферата. Главните герои започват да си говорят за някакви тривиални неща и да се бъзикат един с друг. Така набързо се запълват 20 минути. Самото спасяване на хора го има колкото да се създаде нова тема за разговор, когато предната се изчерпа. Хуморът е просташки, така че ако не харесвате приказки за бутилки, заврени в задници, и голи пияни мъже, си помислете преди да го гледате.

Актьорският състав е пълен с неизвестни лица. Това са Майкъл Мосли (Pan Am), Кевин Дейниълс (Modern Family), Джесика МакНейми (The Vow) и Кевин Бигли (Game Change). Всички си ги бива. Химията между тях е от изключително значение за такъв тип комедия и те я притежават в изобилие. Само след няколко сцени се чувстваше как героите на Росли и Дейниълс са най-добри приятели.

Вкратце, ако сте фенове на Rescue Me и хуморът на Денис Лиъри, това е сериалът за вас. А ако не сте, гледайте нещо друго.

  1. Павел Динчов

    Нито за момент не можа да предизвика интерес и дори усмивка… Поредния comedy fail за мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + six =