Първите две части на поредицата може да откриете тук и тук.

В тази част ще обърна внимание на една малко по-различна reality поредица – Hell’s Kitchen. За разлика от предишните две игри, тук самата нагласа и награда са много по-различни. Всеки от вас знае прословутата фраза „Работи своето хоби“. Тук в най-точна степен се получава това. Не говорим просто за брой участници, състезаващи се за дадена сума пари. Тук говорим за отдадени на професията хора, които се борят за мечтаната работа – реализация в кулинарната сфера. И за капак те имат възможността да срещнат своя идол, своето вдъхновение – шеф Гордън Рамзи.

Живеем в такива времена, че сме заобиколени от страхотни продукти и изобщо вече имаме достъп до световната кухня. Дали с кулинарни канали, дали посредством интернет, кулинарията е около нас. Не е нужно само мама или пък жена ви/мъжа ви да готви. Да, не всеки е влюбен в готвенето, но съм на мнение, че всеки би трябвало да го умее. Не говоря за някакви засукани манджи, а просто да се усвоят основните неща и да се спре непрестанното ядене на боклуци. Имаме толкова богата кухня, че ви е бедна фантазията. Трябва смелост и желание и резултатите са гарантирани. А и моментът, в който седнеш и опиташ сполучливия кулинарен продукт, е безценен. Да си кажеш – „Ех, колко вкусно, получи се! Ще опитам пак.“ Както и да е, малко се отплеснах…

Специално аз случайно попаднах на този формат, но много бързо ме спечели за фен.

Това предаване дава възможност да се види как функционира едно изискано заведение и изобщо как би трябвало да работи една кухня. Но да не избързваме, сега малко правила и факти.

„Кухнята на Ада“ е заведение в Лос Анджелис. Собственик е Гордън Рамзи – прочут готвач и новатор, отличен с 2 Michelin звезди (най-голямото кулинарно отличие, подобно на Оскар, но тук го заслужаваш и в един момент, ако падне нивото, може да ти бъде отнето). Участниците се избират от цяла Америка. 20 участници са крайният избор, които са професионални готвачи. В повечето случаи се разделят на 2 отбора – мъже и жени, две кухни. В течение на играта имат изпитания за награди (забавления, разходки и т.н.) и вечерта ресторантът отваря врати и посреща гости. Целта е да се обслужат клиентите. Рамзи решава кой отбор се е справил по-добре и от загубилия отбор трябва да номинират 2-мата най-слаби участници. Рамзи решава кой да си отиде и да, понякога, този човек не е от тези двама. Няма жури, няма зрители, няма гласуване. Рамзи решава всичко. Все пак наградата е спечелилият да стане главен готвач в някои от ресторантите му. Това е.

Може да се видят интересни техники, интересни продукти и изобщо дори и малко да си фен на готвенето, би трябвало да ти хареса. Е, да, тук говорим за Америка и изискани продукти, които е трудно да се намерят тук, но все пак.

Но главното в предването са взаимотношенията между участници и Рамзи. Да видиш готвач, който от 10 години е в бранша и да не може да изпече една пържола… Все забавни неща. Изобщо напрежението е доста голямо и някои хора хич не им понася и се създават много интересни ситуации.

Отново ви агитирам да му дадете шанс. Точно другата седмица започва новият сезон. Имате няколко дни да се зарибите, пристрастяването е гарантирано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + nineteen =