Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.3

Интересен, с голям потенциал

Ето, че дойде дългоочакваната (от ABC) неделна премиера на Resurrection. Както и по-рано писахме, ABC залага почти всичко на този проект. Дали се е получило тепърва ще разберем. Като гледаме предварителните рейтинги, виждаме, че е минала границата на успешен пилотен епизод. Но все пак тук ще споделя впечатленията си от него.

Всичко започва със събуждането на едно дете насред оризова нива. Асоцията с Lost е много на място. Впоследствие се оказва, че това дете е от малък град в Милуоки, което е умряло преди 30 години… Ха, привлякох вниманието ви. Сюжетът се върти около бащата (Къртууд Смит – Worst Week) и майката (Франсис Фишър – Touch) на детето и федералния агент (Омар Епс – House), който придружава детето от летището. Той е решен да разплете тази мистериозна история. В течение на епизода се запознаваме и с други членове от семейството – братовчедката лекарка (Ейприл Билингсли), чичото (Марк Грейвън – Raines) и още няколко персонажа.

Честно казано, в един момент направих друга асоциация – с епизод на House, в който Омар обикаля напред-назад и се опитва да разбере какво се случва. Ще му е изключително трудно да излезе от ролята Ерик Форман. Поне в този епизод по нищо не личи, че играе друга роля. Изобщо, всичките актьори с нищо не блестят. Освен, може би, бащата, който показва една идея по-запомнящо изпълнение. Но все пак е рано, има време да се изградят образите.

Като цяло епизодът върви бавно и почти нищо не разбираш в тези 40 минути, нищо свързано с основната идея. Но по-важното е, че има огромен потенциал и се надявам сценаристите да не оклепат бъдещите епизоди. Ако телевизията създател беше FOX или пък CBS, можеше да очакваме бъдещите епизоди да са динамични и направени с по-голям замах и въображение, но от ABC… Имам съмнения, че ще се съсредоточат върху хората, а не толкова върху мистериозния и фантастичен момент. Дано греша и ме изненадат.

С две думи – не толкова фантастичен и пленяващ първи епизод, но пък историята има огромен потенциал. Определено ще се следи.

 1. Милен Нинов

  наистина малко мудно вървеше серията, но изглежда обещаващ (имах чувството, че чета роман на Стивън Кинг)

 2. Air

  Изглежда интересен и определено ме накара да си го изтегля 🙂 благодаря за хубавото ревю! ☺️

 3. Christian Katrev

  Въобще не ми хареса. Много бавен, скучен и безсъбитиен.

 4. inferno

  Сега видях рейтингите и мога да кажа, че точно от това се нуждаеше АВС в момента. Последната и подобна премиера беше тази на „Агентите“, но честно казано тя бе толкова рекламирана, че рейтинга от 4,6, беше напълно очакван, да не говорим за рейтингите на ЩИТ сега. Resurrection отбеляза 3,6 и 13 милиона зрители за Resurrection без особена подкрепа от OUAT, така че дори и рейтингите да паднат АВС може би най – накрая успя да изкара своя хит, който чака от края на 2011.

  • Иван Терзийски

   Доста обещаващ сериал.На мен ми хареса първият епизод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 6 =