Режисура
Сценарий
Актьори
Обща оценка

5

Ненужен

Холивуд може да е тъжно място и напоследък все повече се превръща в такова. Когато разбрах, че ще има сериал, базиран на култовия филм From Dusk Till Dawn, се надявах да е нещо като Stargate SG-1. Да е продължение, но с други актьори. След пилотния епизод разбрах, че всъщност целият първи сезон ще е римейк на филма. Това изключително много ме натъжи.

Всички знаете за какво става дума. Братята Геко обират банка и докато се опитват да избягат от ченгетата се оказват в мексикански бар, който е фрашкан с вампири. От сериала се очаква да доразвие оригиналната история и да обогати допълнително митологията.

За жалост, това, което видях, беше тъп римейк, който ще разкаже същата история, но за седем часа вместо за два. Целият пилотен епизод беше 40-минутна версия на първата сцена от филма, запълнена с няколко скучни флашбека и изиграна от актьори, значително по-некадърни от оригиналните. Предполагам, че втори епизод ще е втората сцена и така нататък до десети епизод, който ще е финалната сцена. Надявам се, че, ако има втори сезон, той няма да адаптира втория филм, защото той беше предимно тъп.

Още по-тъжното е, че сериалът е правен от самия Робърт Родригез, който е сценарист и режисьор. Явно за по-малко от 20 години е изгубил част от таланта си, защото да режисираш по-тъпа версия на нещо, което вече си режисирал веднъж, е най-малкото странно. Единственият интересен аспект ще е да се види каква история са измислили на вампирите. Надявам се, да е нещо по-брутално и екстравагантно.

В главните роли влизат Ди Джей Котрона (GI Joe Retaliation) като Джордж Клуни, Зейн Холц като Куентин Тарантино, Робърт Патрик (Last Resort) като Харви Кайтел, Айза Гонзалес като Салма Хайек и Дон Джонсън (Nash Bridges) като Майкъл Паркс. Всеки от тях се справя значително по-зле от оригиналния си еквивалент. Робърт Патрик го нямаше в първи епизод, но не виждам как ще задмине Кайтел.

С две думи, по-добре си пуснете оригинала като мен, вместо да се занимавате с тази абоминация, създадена, защото никой не е успял да измисли нещо по-интересно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + eleven =