I Want to Be a Detective е нов детективски драма сериал, базиран на The Killing, True Detective, The Bridge, Low Winter Sun, The Fall, Those Who Kill и всички производни американски и британски сериали. Сериалът следва принципа – различен случай във всеки сезон. Идеята на продуцентите е да взаимстват всичко сносно от предшествениците и да направят един различен криминален трилър.

Главните герои са детективската двойка Джон и Елизабет, които си приличат само по това, че борят престъпността и залавят лоши серийни убийци. Понякога, те са принудени да работят по скучни случаи като отвлечено и впоследствие убито момиче, което търсят една година, попадайки на заподозрени, които винаги сякаш са извършителите, но не са. Когато имат късмет и съдбата е на тяхна страна, те трябва да изнамерят от дън земя ужасни и всяващи респект социопати. Джони и Бет са главните действащи лица в приключването на така популярните в Америка случаи с поредицата убийства на Зеления Джон, но тяхната най-голяма гордост е вкарването в затвора на групата полудели от култа към сценариста на тв сериали Керъл Джо.

Джон е винаги намусен, често бърчи вежди и негова запазена марка е противопоставянето на всякакви правила и норми на работа в полицейските участъци. По природа той е вълк единак, живее в малка гарсониера в беден квартал и най-често общува с бездомното куче, което го изпраща всеки ден до работното място. Той смята поведението и държанието на Елизабет за фалшиво и неестествено. Тъй като е карък и не успява сам да намери никаква следа по случая с отвличането на Лари Роузън, Елизабет е назначена да работи с него в екип до приключването на случая. Джон приема това твърде тежко и всяка вечер минава покрай любимия си бар, където пие самотен чисто уиски. Сред колегите му той е наричан „призрака“, тъй като си пада асоциален и свежда своите контакти до възможния минимум – кучето, бармана и леля му Вайнтрауд, която на младини бяга в Германия и сменя името си, защото предвижда американския империализъм и я хваща срам. Единственото занимание на Джон е неговата работа, поради което вечер той препрочита стари свои разрешени, но по-често неразрешени случаи, за да се приспи.

Елизабет е борбена, нахакана, готова на всичко, за да постигне целта си, която често се свежда до това да пререди хората в магазина, но да е първа, която си е купила млякото на промоция. Освен че си пада чешит характер, тя е по-амбициозна и стриктна. За нея светът е изграден върху правила и закони, макар че тя често не ги спазва, когато по някакъв начин ѝ пречат да стане на нейното. Това не ѝ пречи да съблюдава спазването им и често да напомня на своите колеги за това. Все пак, тя избягва да бъде себе си в работата си, защото я е страх да не бъде уволнена на бърза ръка и/или подигравана от останалите. Нейното мислене е старомодно, но тя не го показва, за да се харесва на хората около себе си. И колкото да се опитва, тя не успява да заблуди колегите си, които ѝ се подиграват не по-малко от на Джон. За него тя мисли, че е по-глупав, по-странен и по-досаден от нея.

След като Джон и Елизабет започват работа по първия си общ случай с отвличането на момичето Лари Роузън, те прекарват следващите три месеца в кротко изслушване на болката на майката на момичето и нейния непрестанен рев. Това, обаче, им помага по логически път да стигнат до извършителя на отвличането, за което разбират, че е завършило като убийство. Те обвиняват местния кмет, но малко след това той бива застрелян от неизвестен извършител, поради което са принуден отново да се върнат по стъпките си, т.е. още три месеца рев от страна на майката на Лари. Най-накрая, незнайно как, те намират правилния извършител, който затварят зад решетките, за което са наградени със звезди за храброст и заплатата им бива увеличена. Следва поредица от успешно разрешени случаи до момента, в който се появяват Коъл Ръст и Харт Мартин, които споделят на Джони и Бети за стар случай със сериен убиец в съседния град. Първоначално, те не искат да говорят много за това, но после се усещат, че всъщност никой не ги е карал да отиват при двамата храбри детективи. За да могат да ги разберат максимално добре, Ръст и Мартин започват историята си от спомените им от детството досега.

Сега, когато всичко е срещу Джони и Бети, дори времето, двамата трябва да дадат всичко от себе си, за да разрешат тази загадка. Какво ще се случи? Ще успят ли да победят себе си и да достигнат до правилното решение? На какво са готови Джон и Елизабет, за да бъдат героите на Америка?

Очаквайте I Want to Be a Detective по почти всички възможни телевизии по някое време тази и/или идните години.

И ако досега се чудехте на какво се натъкнахте – криминалният (детективски) жанр е вторият улов на новата ни рубрика Vice versa (with the order or meaning reversed; conversely).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + three =