Рекламите по време на новите серии на 24 са удивително скъпи

Дори и Джак Бауър може да бъде купен. FOX са обявили цени от половин милион за 30-секунда реклама по време на премиерата на новите епизоди на 24 (24: Live Another Day). Истински висока цена за пилотен епизод. За следващите епизоди цената може да падне до 325 000 долара.

Дори и тези 325 000 долара за рекламен клип по време на сезона ще бъдат вторите по стойност реклами за телевизията в сезон 2013/2014. Първото място се държи от Sunday Night Football, където цените бяха до 628 000 долара за 30 секунди.

В последния сезон, който приключи през 2010 година, цените вървяха от 200 000 до 280 000 долара, а пък във финалния епизод цената скочи на 650 000 долара.

Лимитираният вариант на сериала показва, че FOX в бъдеще ще разчита на такива програми, които да бъдат истинско събитие и да привличат масовия зрител.

FOX и National Geographic Channel са задвижили реализацията на модерна версия на популярната поредица на PBS science – Cosmos. Другите запланувани лимитирани сериали са Wayward Pines – трилър от М. Найт Шаямалан, режисьор и продуцент на The Sixth Sense и Unbreakable. Разработва се и римейк на минисериала Shogun от 1980.

Завръщането на 24 бележи промяна в дългогодишната практика на телевизиите да пускат в летните месеци по-малко гледаеми сериали. Но с увеличаващия се интерес към кабелните телевизии и техните оригинални сериали, това се променя и сега се залага на силни заглавия в топлата част от годината.

Пресен пример е CBS с миналогодишния успех Under the Dome – фантастична драма, базирана на книга на Стивън Кинг. Тогава, CBS обяви цени от 165 000 до 185 000 долара за реклама. Филмовите студия не инвестират в реклами в CBS, но все пак цената ще бъде към 300 000 долара за трейлър по време на сериала.

Президентът на CBS Entertainment, Нина Таслър, сподели, че както към втория сезон на Under The Dome, така и към Extant (новия летен сериал) има висок интерес от закупуване на екранно време от рекламните агенции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − five =