Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьори
Обща оценка

4.8

Клиширан

The 100 e четвъртият нов сериал, с който The CW ни „даряват” през този телевизионен сезон. Той е поредната фантастика, изпълнена с 25-годишни актьори, които играят тинейджъри, и любовни триъгълници, които са готови да прераснат в петоъгълници.

Базирана на скоро излизащите книги на Кас Морган, драмата се развива 97 години след ядрена война, унищожила цивилизацията на Земята. Единствените оцелели са обитателите на космическите станции, които са обикаляли планетата. Те са се обединили в един голям космически кораб, на който са се настанили. Всички престъпления се наказват със смърт, защото ресурсите са на изчерпване. Стотина непълнолетни престъпници са изпратени обратно на Земята, за да разберат дали има възможност планетата отново да бъде заселена от хора.

Пилотният епизод наподобява недоразумението на FOX – Terra Nova. След като героите пристигат на Земята, те разбират, че тя всъщност е много айляшко място и могат да се шляят из гората, да плуват голи в реките и други подобни дейности, които младите хора правят. Динозаври няма, но има мутирали сърни. Намират се и някакви първобитни маймуно подобни същества, които явно ще са едни от антагонистите наред с възрастните.

Не е най-лошият първи епизод, но е далеч от добър. Актьорите и персонажите са тотално безлични. Всичко е изпълнено с клишета и изкуствено създадена мелодрама. Не знам на какво разчитат The CW, но, ако продължават да избират тотално неизвестни за главни роли, няма да имат успешни сериали. Единствените известни тук са възрастните. Хенри Иън Кюсак (LOST), Айзая Уошингтън (Grey’s Anatomy), Пейдж Турко (All My Children) и Кели Хю (The Vampire Diaries). Младият каст е изпълнен от актьори, които никога не съм виждал. Малките изключения са Мари Авгелополус, която миналата година участваше в трагичния Cult, и Ричард Хармън, който, имам чувството, че присъства във всички сериали, снимани в Канада. Не бих казал, че който и да е от тях се справя особено качествено.

Единственото положително нещо, което бих споменал, е, че това е първото произведение, което ползва песента Radioactive на Imagine Dragons подходящо. Жалко, че за последната година съм я чул в поне пет други сериала и филми и вече ми е писнало от нея.

На този етап не мисля да продължавам с The 100, защото явно ще е още от същото.

  1. bitch,please

    Bitch please…..the 100 си е мега як! Да му давате така ниска оценка и да го наричате клиширан е направо смешно! Даже и не искам да дочета статията!

  2. Божидар

    От двата нови сериала на The CW този е в пъти по-добър от Star-Crossed, в който блудкавата романтика е в повече. Тук се набляга на идеята за оцеляването на младежите, за разногласията по между им, актьорската игра не е блестяща, но е на ниво. Смея да твърдя, че след „Утрешните хора“ това е единствения от новите сериали този сезон,2013-2014, който ме грабна толкова от първия епизод. Надявам се да оправдае очакванията ми и да продължи все така, и да се развива, а не като Star-Crossed, който тръгна що-горе, а продължи доста зле, четвъртия епизод по-биваше, но не може да се мери с този. Искрено се надявам CW да не ни разочароват, защото The 100 има огромен потенциал и би продължил наистина успешно! Изгарям от любопитство, каква е „компанията“ на младежите на Земята…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + 10 =