ОТ ЕДНАТА СТРАНА a.k.a. според нея

Вече финалът се надушва. Точно заради това трябваше нещата да станат мега драматични. Знаете, че надолу следват яко спойлери, нали?

Ако сте пропуснали този епизод, сте си спестили доста кофти диалози, зашеметяващо лоша сцена между Куката и мед. сестра, професионална недодялонаст на господа милиционерите, но пък се лишихте от хубава песничка в началото и възможността да станете свидетели на няколко показни убийства.

Полицията яко се разработи и арестува 15-20-40… че и повече криминално проявени от гилдията на мафиот-ефенди. На Фарук му писна да влиза в новините на БНТ и поръча Попов. Но не на кой да е, а на Джаро. Разбира се, той не прие идеята с голям ентусиазъм, тъй като Попов се водел висш МВР-еец и щял много да загази. Изведнъж Туджаров стана много предпазлив… а като уби Койна и Теодора Духовникова (познати ни като Бояна-адвокатката и Eлица Владева-журналистката) хич не му мислеше.

Лично аз очаквах Попов да намери глава от кон под завивките си или може би изписано с кръв името си на огледалото в банята, но уви. Такъв изискан драматизъм липсваше! Просто му бе съобщено, че е на прицел. Назначиха му охрана, нахлузиха му една бронежилетка и усилено цялото управление се завайка за живота му. Попов, разбира се, е пич, и повтаряше, че няма нужда от такива мерки. Особено и когато от Куката изплува информация, че знаят кой ще извърши поръчката – някакъв нов младеж – Ванко. Мартин и Тодоров се нагърбиха със задачата да заловят този злодей и да му вземат показания. И двамата толкова олюхани, че го изтърваха от Tattoo студио само с един вход-изход (facepalm!). Малка гонка, после Мартин го бие в ареста и накрая Ванко продума „Ама те ми платиха, пък после отмениха поръчката!“. Горкия – хем по-богат, хем безработен, хем набит… Та Комисарят съвсем се успокои.

След като се събуди от медикаментозна кома, Али трябваше да даде показания и да съдейства за раздаването на правосъдие. Имайки предвид колко ключов свидетел е и как е демонстрирал готовност да съдейства, Попов изпрати Мартин да го пази. Голяма грешка! Вероятно в някоя паралелна вселена Мартин е супер ченге, ама не и в нашата… Куката, дегизиран, досущ като Люклер от „Ало, Ало“, се опитва да направи бърза свалка в Токуда и на връщане от Образната диагностика в асансьора вижда сметката на Али. Жертва #1. Мартин пак седи пред асансьора пред свършен факт.

Ади пак я затресе ПМС и реши да направи сцена на Иво. Причака го в двете нули и съвсем хладнокръвно насочи пистолет, искайки да отмъсти най-накрая за Здравко. Май тук трябваше да има доза драматизъм… Отдъхнете си, не го застрелва! Лек екстаз след като Бахаров ѝ изплющя един отмерен шамар с доволна сила и ѝ нареди никога да не се връща в клуб Планет.

Изненада! Зори, която не може да казва „Р“, се прибра от Лондон, за да изкара Свети Валентин с Мартин. Боже, боже… Трифон Зарезан не заслужава такъв жест, така ли?! Посрещната с фойерверк и настанена в 5-звезден хотел, милата госпожица е обгрижвана и пазена, но пак тропа крак, че не може да ходи където си иска и когато си иска. Стражата явно я задушава. Мрънка, че не може да се види с баща си, с който са „толкова близки“. И в такъв момент на извънредни обстоятелства, вместо да се срещнат вкъщи на по една ракия и мусака, нашите герои решават да ходят в столично заведение, та гарсон да им сервира и отсервира… На изпроводяк Джаро ги чака, готов да детонира, явно заложена бомба. Тук всичко тръпне от напрежение (а на мен все още ми е леко скучно…). Джаро се колебае, вижда Попов усмихнат, дъщеря му го прегръща и демонстративно излиза и изхвърля детонатора в коша. Шофьорчето, и то нова звезда (за много кратко, както се оказа), обаче вади един пищов от едно плюшено мече (това клише, къде ли съм го гледала?!) и започва масов мор. Попов е мишена и странно защо само той носи бронежилетка, след като всички около него са на прицел… но нищо, важен е резултатът – Зори лежи на тротоара, леко кървяща, но явно мъртва. Жертва #2

Мартин пак се появява, за да види тази покъртителна картинка – комисарят е на земята и ридае неудържимо над последната му любима. Извод – момичета, ако искате да живеете, не са забърквайте с боксьорчето от Люлин!

ОТ ДРУГАТА СТРАНА a.k.a. според него

Започваме с полицейска акция. Попов привлича вниманието на турците и не знаем това до какво може да доведе. По-важното в тази сцена е споменаването на един от турците, че се е посъветвал с българските си приятели политици какво да прави с Попов. Това е интересен момент, защото като се има предвид, че у нас 50% от престъпността се върти от политиците, в сезоните на сериала до този момент се споменава страшно малко за политическата следа в криминалния свят на България. Но ние никога не сме се заблуждавали кои са лошите, споко. 😉

Марто ПАК пие айрян „Пилос”. Пийте и Вие. Всеки продаден такъв айрян ни носи по стотинка хонорар.

Комисар Попов е получил заплаха за живота си. Това не ме изненада много, защото точно вчера едно момче ми показа снимка от снимачната площадка на сериала с нещо на нея, което ми даде нужната информация, заради което не бях изненадан от тази заплаха. А и като знам колко са ефективни полицаите ни в опазването на някого…Емил си е взел-дал вече.

Там, където комисарят предупреждава бившата си жена за опасността, обаче сочи, че екипът на продукцията не е изгубил умението си да прави качествени семейни сцени – нито разговорът изглеждаше фалшиво, нито актьорската игра. За разлика от кухите лични моменти на Джаро, Иво, Марто и всички около тях.

Чудесна игра от страна на Джаро в краткия му разговор с Локум бабаит за отстраняването на комисаря от живота. Наситена с драматизъм!

Но за да не забравяме къде се намираме – Марто и Зори в разговор по скайп. Не може ли тях да гръмнат? „Аз съм сериозна! Искам те тук за Св. Валентин!”…абе я се…Включвам и Миленита в черния списък.

„Рафи, ако продължаваш да се хилиш, ще ти разбия педалската мутра”, добре, че е близнакът да вкара малко свежест в епизода. Като цяло той винаги ми е седял много естествено.

Дали ще се случи, дали, дали?!?! Кобилата вади пистолет на Иво Андонов, за да отмъсти за Косъма и лесбо приятелките си! Стреляй! Стреляй, ма! Бате, аре стига, бе…

Друга нелепа случка. Марто и зализаният отиват да гепят някакъв. Марто влиза, представя се, другият остава отвън да пази. Заподозреният изблъсква Марто и изхвърчава от тату-нещото си. Нашият пич полицай номер 2 си стои и си пафка…А аз си викам – ей сега оня го чака изненада, като го спре куката отпред, ама не – поредна проява на полицейска некомпетентност. И сто часа не могат да го хванат – боксьорчето нали е спортист, нали бяга бързо? Веднъж бега на едни доста време, а този, дето гонят, не ми се вижда особено бърз. После малко шампионат по скорострелство и тупа-лупа по окован човек. Холивудско.

Не знам от коя държава бяха чуждестранните полицаи, които разговаряха с Попов, но ако е трябвало да минат за англоговорящи – не става просто с тоя акцент. Може и да са от Турция, макар че не става ясно.

Значииииииииииии – писна ми вече! Куката отива да убие турчинът, който е в болницата след катастрофата от миналия епизод, защото искал да пропее. Първо, писна ми от убийства на защитени свидетели и всякакви хора под крилото на полицията. Второ, Куката се дегизира супер нелепо, за да се промъкне в болницата. Трето и то много важно – 2 сестри и 1 полицай качват ранения в един асансьор. Носилката и сестрите влизат, тогава Куката нокаутира полицая и влиза при жертвата си, като натиска някакъв етаж, бивайки дадено, че асансьорът се задържа на 5-я етаж, след което Мартин идва, вратите се отварят и вътре лежи облян в кръв турчинът, а двете сестри се суетят около него. Пита се – къде е поваленият полицай, който беше в съзнание и мърдаше след удара? Защо не е вдигнал цялата болница под тревога и не е завардил всички изходи, като тръгне по етажите да търси Куката? И четвърто – защо двете жени не съобщиха по телефонната връзка на асансьора още докато слизаше от 5-я до 1-я етаж, че нещо такова се е случило? По този начин да информират охраната да затвори лечебното заведение, да викнат още ченгета? Да Ви се струва малко съшито с бели конци?! И до края на сцената полицаят с разбития нос не се появява изобщо – все едно се е изпарил, нито е около мястото на случката, нито е някъде да търси заподозрения и да вдига тревога. Нищо, братче.

Няма да коментирам романтиката на покрива между М. и З. А НЕ, НЕ МОГА. Романтичната сцена на покрива завършва със ЗАРЯ по случай „Денят на влюбените” – ще се застрелям. И то съвсем случайна заря. Съдба, бе, хора, съдба! А гълъбчетата са настанени в съвсем непретенциозния Гранд Хотел София. Всяка прилика с действителни лица и сцени от Холивуд са напълно случайни.

Пореден нелогизъм, драги читатели. Куката отива да прибере доказателства срещу Джаро от дома на Али. Полицията е претърсила всичко из основи, но те са били в тайник на пода и не са ги намерили. Тогава любимецът на публиката влиза и заварва двама души, единият от които държи в ръце доказателствата от тайника. Той ги убива, разбира се. Пита се – как ченгетата не са успели да намерят този тайник, а някакви си двама са успели, при положение, че тази информация беше дадена под секрет на Иво от Бардем? И второ, кои бяха тия? Не може да се вземат от нищото.

Ето го заветния край! Попов излиза от шикозно заведение със Зори на забавен каданс – знак, че ще се случи нещо важно и драматично. Джаро чака в джип, за да натисне някакво копче, сигурно на бомба. Драматична музика, драматичен поглед от Туджаров, драматичен кадър на пръста му, който отмества предпазителя на детонатора. Без майтап – играта му е наистина много добра. Само по погледа му си личи колко му е трудно да натисне копчето, защото все още има уважение към стария си приятел и колега, ако не и любов. Евала на Михаил Билалов.

Не може, просто не може да го направи. Виждаме, че изграденият образ на чудовище все пак има нещо човешко у себе си, което е прекрасен сблъсък на емоции и впечатления. Тогава обаче убиецът, който беше отговорен да наглежда Джаро да си свърши работата, изскача от неговия джип и открива огън по комисаря, застрелвайки охраната му и него. Той обаче е с бронежителка, а един от телохранителите му все пак убива нападателя. И в този миг погледът му се засича с този на Джаро. Наистина страхотен момент! Секунди след това вижда, че Зори е простреляна във врата. И е мъртва! Разгеле!

Чудесен драматичен край на епизода. Сценаристите показват, че още могат да ни изненадват приятно. За какво им е тогава да набутват толкова глупости в сериала? Това само се чудя. Е, ще се видим следващата седмица, когато се надявам Зори да не се окаже жива по някаква причина.

  1. Very

    Напълно подкрепям авторът. Абсолютно вярно. Много забозя този сериал,

  2. йнлон

    Извод: на авторът трябва да му се даде жеста той да режисира или да е сценарист на един от епизодите или да спре да гледа филма защото пише страшни глупости без да е запознат!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − 1 =