„Умиращият“ човек на американската телевизия ще поеме важна роля и по-точно няколко важни роли в изцяло новата версия на Orphan Black.

Както знаете, Шон Бийн се слави със своите бързи и качествени появи в американското кино и телевизия, където обаче почти никога няма късмет да се задържи за по-дълго, защото… ами просто защото винаги умира. Шон умира по изключително различни и удивителни начини – от прерязано гърло, от студ, от чума, от куршум в гърдите, от стрели, пада от скала, удавя се в блато, намушква се сам, пробождат го с рапира, взривяват го, пребиват го от бой, заравят го жив, обесват го, отсичат му главата и други. Всичко това става във филми като Caravaggio, War Requiem, The Field, Lorna Doone, Clarissa, Patriot Games, Essex Boys, GoldenEye, Airborne, The Lord of the Rings, но и в сериалите Missing и Game of Thrones.

И ако все пак има хора, които са фенове на добре поднесената смърт в сериали и филми, ето и една хубава компилация:

В последните 10 години десетки хора по света стартираха инициативата „Спри посегателството над Шон Бийн“. Впоследствие бяха създадени и клубове по места със сравнително малък членски внос, които да измислят и разписват идеи с цел да помогнат на актьора да участва в повече продукции, където ще има възможността да направи нещо повече от това да умре. Появата на Orphan Black през март 2013 по BBC America обаче разгневи сподвижниците на мисълта за един по-жив Шон Бийн. Беше проведена на няколко пъти Скайп конференция, в която участваха клубове от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. Недоволните изразиха мнението, че е нечестно Татяна Маслани, която е в главната роля (главните роли) в сериала, да получава подобна възможност, а Бийн за пореден път да е творчески ощетен. След дълги и продължителни разговори, от „Спри посегателството над Шон Бийн“ решиха да подемат кампания за създаването на нова версия на Orphan Black, където Бийн ще може да се развихри достатъчно свободно. Кампанията се изразяваше в непрестанни телефонни обаждания, факсове, мейли, писма, колети, сръчквания във Фейсбук, различни по вид MMS-и до шефовете на BBC America и сценарните и продуцентски екипи на драмата.

Месеци наред кампанията не успя да постигне нищо освен да ядоса до краен предел хората от телевизията и сериала, които заведоха завиден брой дела. Като че ли всичко не вървеше по план и членовете на клубовете по места се бяха отказали, когато в един хубав ден от телевизията поръчаха нова версия на Orphan Black.

И така, Шон Бийн с целия си опит, харизма, добра актьорска игра и видял това-онова влиза в главните роли в един нов спиноф (хубава рима). Този спиноф не е като другите. Той е спиноф на Orphan Black, където двойници от цял свят разбират, че е провеждан експеримент с тяхната генетика и че е време да сложат край на това. Ето защо всеки епизод от Orphan Black 2.0 ще разказва историята на нов клонинг от различна страна, с различен характер, интереси и занимание. В края на всеки епизод клонингът ще разбира за суровата действителност и затова, че разни властни хора си играят с неговото съществуване. Трудната задача пред клонинга във всеки епизод ще бъде да достигне до извода, че единственият възможен вариант да се отърве от тази зла участ е да се самоубие. Различните серии на сериала ще ни показват различни и удивителни начини, по които човек може да се самоубие. Не изпускайте Orphan Black 2.0 с участието на Шон Бийн!

И ако досега се чудехте на какво се натъкнахте – съдбата на героите на Шон Бийн е третият улов на новата ни рубрика Vice versa (with the order or meaning reversed; conversely).

 1. krem_ka

  Нищо не може да спаси героите на Шон Бийн, ни фондации, ни правителствени, ни неправителствени организации… Да не казвам голяма дума, ама и Чък Норис вероятно е безсилен по отношение на тази кармична обреченост на Бийновите герои.
  И все пак, макар да го гледаме за кратко, трябва да му отдадем дължимото – той е най-добър в гилдията на „умиращите на екран“:

  http://www.youtube.com/watch?v=o1WWynl1iFc

  При него се забелязва едно разнообразие, с което друг актьор не може да се похвали.
  Тъй че дори и да очакваме героят на Бийн да умре, ние никога не знаем КАК ще умре.

  Продължавай да ни изненадваш Hollywood!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 − two =