Тази седмица сред нашите топ моменти от сериалите, които сме гледали, присъстват моменти от The Good Wife, How I Met Your Mother, The Walking Dead, The Blacklist, Psych, Vikings, Suits и Hannibal. Внимавайте за спойлери!

The Walking Dead – пристигането в Терминус. От много време (още от първата половина на четвърти сезон) чакахме да видим какво представлява това „убежище“. Пристигането в Терминус не даде кой знае колко отговори на почитателите на сериала, но е предпоставка за много интересни събития в последния епизод за сезона. „Крайната гара“ много наподобява затвора от първия епизод на този сезон – уютно и спокойно място, което те предпазва от чудовищата навън – така че появата му в последния епизод е един перфектен завършек на един перфектен сезон.

The Good Wife – Огромен спойлер. Последен шанс да подминете, ако не сте гледали епизода. И това е… Уил Гарднър е мъртъв. Да, и ние не можем да повярваме, но е истина. След решение на Джош Чарлз да напусне сериала, Уил стана жертва на престрелка в съда. Не това е сцената, която ни направи впечатление – всъщност режисьорът избира да не покаже самата стрелба. Това, което разчувства всички, обаче е, когато Калинда и Даян намират тялото му в болницата. А, представете си, тепърва предстои да видим реакцията на Алиша. Отново за един миг всичко в този сериал се завъртя на 180 градуса!

How I Met Your Mother – Въпреки че този 9-ти сезон е може би най-слабият от всичките, няма как да не се отбележи, че все пак си има емоционалните моменти. Честно казано, от тези 22 епизода 5 си струват гледането. Този 22-ри е един от тях. Изпълнен с емоция, изпълнен с огромна носталгия към това любимо сериалче. Няма конкретна сцена, просто целият епизод беше възхитителен. Future Days на Pearl Jam допринесе за това емоционално чувство, което предизвика този епизод. Просто прекрасно!

The Blacklist – Най-накрая! Най-накрая видяхме прегръдката между Лиз и Ред. От години не се е случвало сериал да има толкова силни 17 поредни епизода. Няма абсолютно нищо слабо, всичко е навързано и доставя огромно удоволствие. След всички догадки за Ред и Лиз, най-накрая видяхме бленуваната сцена. Ето това се казва нетърпение за нов епизод.

Vikings – Битката между хората на ярл Борг и тези на Рагнар Лотброк в петия епизод от втория сезон на Vikings за пореден път показа, че една битка с мечове, щитове и брадви може да изглежда крайно реалистично и впечатляващо на телевизионен екран дори когато налице е ограничен брой участници. Някои големи филмови продукции на историческа тематика, както и други сериали с подобна насоченост, могат само да се учат от творението на History Channel. Хвърчащата навсякъде кръв, опръскала лицата и ръцете на биещите се; всеки един удар и замахване, особено тези, водещи до смъртта на някой от противниците; защитата на близките хора в битката, както и бягството, когато осъзнаеш, че губиш – това са само част от елементите, които бойната хореография на сериала предлага и които грабват зрителя със своята първичност, реалистичност и липса на каквито и да е компютърни ефекти.“

Psych – Финалното сбогуване със сериала. Изцяло направено по брилянтен и емоционален начин. Определена сцена? Сцената, в която Шон е на път да признае на Ласи, че не е истински екстрасенс… Сцената, в която Шон няма сили да представи по някакъв идиотски начин Гас… Сцената, в която Шон най-накрая предлага брак на Джулиет… Усещате, че може да се продължа с изброяване на всички сцени от епизода. Беше прекрасен епизод и финал.

Suits – В новия епизод на Suits най-после е засегнат въпросът за бъдещето на Майк в кантората „Пиърсън Спектър“. Осъзнавайки, че е безнадеждно заседнал на едно място и без шансове за развитие, той се опитва да убеди Харви, че има решение на този проблем. Любимият ни адвокат Харви Спектър обаче го приземява в откровен разговор на фона на отразяващите се в прозореца светлини на нюйоркските небостъргачи. Развръзката на тази сюжетна линия остава за заключителния епизод от сезона.

Hannibal – Миналият епизод на Hannibal завърши със клифхенгър, който предсказваше лошо бъдеще за едно от главните действащи лица. Началото на този ни показва, че бъдеще въобще няма. Хетиен Парк беше в сериала от самото начало, а тази седмица ѝ казахме сбогом с поредната сцена, която е толкова отвратителна, колкото и тъжна. С атмосфера, изпълнена със зловеща музика и бързи крачки, разбрахме какво е сторил Ханибал на доктор Бевърли Кац. Честно казано, подобно на Джак Крофърд, ни се искаше да не разбираме и пак подобно на него отронихме няколко сълзи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =