За огромно съжаление на всички фенове на Breaking Bad в края на годината си казахме сбогом с Уолтър и Джеси. Но на хоризонта се задава испански вариант на сериала, който има немалко общи неща с оригинала на Винс Гилиган.

Metastasis В испанския вариант главният герой се казва Уолтър Бланко (Blanco в превод е „бяло“, по подобие на Walter White) – учител по химия, който открива, че има рак на белите дробове и се превръща в престъпен гений. Все пак има някои разлики, които отличават Metástasis (както се казва римейкът) от оригинала.

Спомняте ли си сцената с обира на влака в пети сезон? В римейка се получава така, че Уолтър (Диего Трухийо) и Хосе Мигел Роса (героя на Джеси, в ролята Роберто Урбина) крадат метиламина от два камиона, които са принудени да сменят обичайния си маршрут, поради протест в центъра на града – често срещано явление в Латинска Америка.

Metastasis (1) В последния епизод на оригинала Уолтър се е скрил в хижа в Ню Хемпшир. Но в Metástasis, Уолтър Бланко се крие в планинските райони на Колумбия.

Друг интересен факт е, че и за двата сериала има специално създадени песни. В Breaking Bad песента, която възпява Хайзенберг, е от S02E07 „Negro y Azul“, а в Metástasis са създали песен на име Vals de Jaisenber (That’s Heisenberg). Нейни автори са колумбийски музиканти, но измислената група, която я изпълнява в епизодите, се казва Los Cuates de la Roca („Приятели на Скалата“). В Breaking Bad пък групата се казва Cuates de Sinaloa. Схванахте ли?

Metastasis-02 (1) Испанският вариант на Сол има доста по-голяма телевизионна платформа от своя оригинален колега и разполага с повече от няколко нискобюджетни реклами. В Metástasis, Сол е водещ на късно тв шоу, в което дава правни съвети.

Басейнът на Уолтър в оригинала играе важна роля, но в Богота, Колумбия, където се развива Metástasis, е по-хладно за басейн. Затова сцени в задния двор няма да има.

Metastasis-04 В оригинала Уолтър и Джеси приготвят метамфетамините в каравана, докато в Metástasis – в училищен автобус.

Когато през 2008 година за първи път се запознахме с Уолтър, той беше обикновен учител по химия в обществено училище. В Metástasis Уолтър е учител в частно училище, но с тази разлика, че в Латинска Америка точно тези училища са много по-достъпни от американските такива. По-голямата част от децата посещават частни училища.

Metastasis-06 Страховитите убийци, братовчедите на Саламанка, също се появяват в Metástasis. В оригинала бяха изиграни от братята Луис и Даниел Монкада, а пък в римейка – от близнаците Оскар Луис и Луис Оскар Медина.

Ако все пак тези разлики не ви отблъскват и сте готови на нова по-различна порция Breaking Bad, не се безпокойте, Винс Гилиган е консултант в испанската версия. Продуценти ще бъдат Sony Pictures Television. Очаква се сериалът да дебютира тази година по UniMás. Ето и трейлър:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + 12 =