Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

2

Посредствен

Очевидно създателите на новия комедиен сериал Friends with Better Lives са решили, че са открили формулата на успеха – мъж, страдащ по разпадналия му се брак; жена, излизаща с много мъже, но все незадоволена; новосгодена двойка, която дразни всички с любовта си; и двама отдавна семейни, които вече са загубили тръпката на връзката си, като всичко това е гарнирано със смешни недоразумения, все случващи се около едно диванче. Дори мелодията на началните надписи ужасно много напомня на тази на „Как се запознах с майка ви“.

Сигурно сте познали елементи от поне 6 много успешни сериала, но комбинирани толкова безвкусно, дават не по-добър резултат от този, който дават червата, дори след най-вкусните и изтънчени ястия.

Не само героите, но абсолютно всичко в този сериал изглежда сглобено от остатъците от други. Буквално през цялото време имах чувството, че декорите са направени от картон и всеки момент стените ще паднат, разкривайки тоалетната, в която сценаристите на това безумие „творят“.

Хуморът, залагащ на глупави, предимно сексуални шеги, е толкова слаб, че на моменти дори в записания смях, отбелязващ уж забавните моменти, ми се струваше, че чувам стенания и плач. Смешките са предвидими, а комичните ситуации напълно нелогични – например, коя жена, прибирайки се вечерта и заварвайки мъжа си да стои сам в тъмното, няма да го попита какво става, защо е тъмно или нещо подобно, а веднага ще се хвърли пред него, за да му прави свирка?

Не помагат и актьорите, които сигурно си мислят, че тъпите шеги стават по-смешни, ако се пулят, клатят си главите или си мърдат веждите. Особено неприятна ми беше Кейт (Зоуи Лестър Джоунс), която общо взето прилича на зомби Мортиша. Но и другите не остават по-назад, без значение, че поне жените са по-хубави.

Честно, не знам защо някой изобщо би гледал подобен сериал. Нито има какво да предложи, нито обещава да предложи нещо различно от това, което вече сме гледали в милион други комедии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − one =