Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

8.3

Интелигентен

Silicon Valley или Силициевата долина, както е най-правилно да се преведе според Уикипедия, а не Силиконовата долина, както си мислех аз до преди няколко минути, е сериал, който ще се хареса на всички онези, които обичат да слушат компютърни глупости и дрънканици и да се правят, че разбират нещо. Сигурно ще се хареса и на онези, които наистина разбират, но няма как да знам.

Най-вече сериалът ще се хареса на хората, които предпочитат умерено комедийни и ненатоварващи сериали.

Историята е сравнително банална – млад програмист създава продукт, чиято реална стойност сам не осъзнава, докато двама милиардери не започват да се борят, за да го купят от него. Единият предлага 10 милиона, а другият много по-малко, но с уговорката, че ще помогне на младежа да развие собствена компания и сам да ръководи всичко. Разбира се, за благото на сериала (но след тежка вътрешна борба), той избира втория, по-рискован вариант.

Въпреки тази умерена неоригиналност на сюжета, сериалът ме спечели с интересните си, макар и стереотипни герои, и ненатрапващия се хумор. Информационните технологии са безкрайно интересна тема за всички, понеже показват нещо едновременно близко (всички използваме смартфони, приложения или поне интернет) и много далечно (не всички знаем или се интересуваме как работят тези неща, стига да работят). На това се дължи успехът на филми като „Социална мрежа“.

Общо взето бих казал, че всичко в този нов сериал е добре балансирано, което е нещо много рядко срещано, особено в продукциите на HBО. Препоръчвам на всички да го видят – ако ви хареса, благодарете ми за препоръката в коментарите; ако не ви хареса, няма да загубите много време – епизодите са по половин час.

    • Павел Динчов

      В международните торент сайтове.
      PirateBay, Isohut и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − ten =