След като в рамките на месец кабелната телевизия, която все още не може да избяга от старото си име Sci-Fi Channel, поръча епизоди на сериалите Ascension, 12 Monkeys, Olympus и Z Nation, сега Syfy даде зелена светлина и на обещаващия The Expanse.

The Expanse идва от сценарийното дуо Марк Фъргюс и Хоук Остби (Children of Men, Iron Man) и Alcon Television Group. Проектът е описван като „Game of Thrones в Космоса“ – не толкова заради сюжета, а защото сериалът разказва драматична история в рамките на фентъзи жанра, базирана на поредица романи.

Накратко: Трилър сериал, който се развива 200 години в бъдещето и се фокусира върху изчезнала млада жена, чийто случай събира строг детектив и крадец, капитан на космически кораб, заедно в едно състезание в Слънчевата система, за да разгадаят най-голямата конспирация в човешката история.

The Expanse е базиран на книгите на Джеймс С. А. Кори. Най-известната в поредицата е “Левиатан се пробужда”, хвалена заради това, че дава нов поглед върху космическата опера стил Star Wars/Firefly.

„The Expanse е епичен по мащаб и обхват и обещава да бъде най-амбициозният сериал на Syfy към днешна дата. Това е гигантска победа за Syfy, с която засилваме цялостната ни стратегия за продуциране на смели, провокативни и завладяващи сай-фай фентъзи проекти. The Expanse се присъединява към висококонцептуалните и висококачествени сериали Ascension, 12 Monkeys, Helix, Dominion“ – коментира Дейв Хау, президент на Syfy.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + twelve =