Краят на телевизионния сезон в Америка е почти наближи и точно сега е времето за равносметка на сезона. В тази поредица от статии ще ви запознаем с голяма част от сериалите, излъчвани в ефира на „Големите 5“ (ABC, CBS, FOX, NBC, The CW), и с шансовете на любимото ви шоу за следващ сезон. Започваме по азбучен ред с азбучната телевизия – АВС.

Тази година АВС заложи на множество нови сериали, но по-голямата част от тях се превърнаха в провали. Много хитове загубиха зрители, но някои сериали и спечелиха такива. Ще разгледаме тазгодишните продукции на АВС и техните шансове за завръщане наесен.

Castle
Castle е един от най–дълго излъчваните сериали в ефира на АВС. Въпреки че през сезон 2013-2014 рейтингът му падна под 2 милиона в 18-49, най–вече заради The Blacklist на NBC, който се превърна в тотален хит, все пак шоуто има много силна фен база и продължава да бележи рейтинги над средните за АВС. Сигурно подновяване.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
Винаги ми е било интересно колко всъщност печелят АВС от SHIELD. Шоуто стартира със задоволяващ рейтинг от над 4 милиона в 18-49, но все пак в него бяха вкарани толкова средства за реклама, че ми е интересно дали изобщо азбучната телевизия печели от SHIELD. За периода септември–април SHIELD успя да намали аудиторията си с над 50% и ако в края на септември беше хит, сега вече не, като се има предвид, че последният излъчен епизод е проследен от малко над 5 милиона души, 1,9 милиона от които в целевата група 18-49. Въпреки спада обаче, SHIELD със сигурност го очаква втори сезон.

The Goldbergs
Самата идея на АВС за “новия вторник” (*всички сериали излъчвани във вторник вечер направиха премиерите си през сезон 2013-14) се въртеше около това, че SHIELD ще получава силни рейтинги, които ще успеят да задържат и сериалите, излъчвани след него, с рейтинги над средните. След като SHIELD обаче не се показа като “най–големия хит”, нормално и сериалите след него да не бележат добри рейтинги. Въпреки че The Goldbergs стартира с рейтинг от 3.2, този рейтинг бързо се стопи и последният епизод е проследен от 4,5 милиона зрители, 1,4 милиона, от които в целевата група 18–49. Като се има предвид обаче положението, в което е АВС, в момента шоуто със сигурност ще бъде подновено.

Trophy Wife
Не така обаче стоят нещата с Trophy Wife. Шоуто не стартира толкова добре през септември, а сега рейтингите му са под милион в 18-49. Подобни рейтинги говорят за сигурно прекратяване, но като се има предвид, че Trophy Wife е едно от любимите шоута на АВС и има добри отзиви от критиците, ще кажем, че е под въпрос.

Mind Games и Killer Woman
Реших да ги разглеждам заедно, защото няма какво толкова да кажа за тях поотделно. И двете шоута са с катастрофални рейтинги от около 600 хиляди в 18-49 и вече бяха прекратени. Може би, АВС избърза с прекратяването на Body of Proof?

The Middle
Рейтинги над средните за АВС, въпреки сериозната конкуренция в лицето на Survivor и American Idol. Със сигурност ще видим любимците си в поне още един сезон.

Suburgatory
Рейтингите на Suburgatory никога не са били особено високи, а този сезон те продължиха да падат. Все пак шоуто задържа около 1,4-1,5 милиона в 18-49 и ще бъде подновено.

Modern Family
Комедия №1 на АВС и втората най–гледана комедия в американския ефир. Е, как да не бъде подновен?

Super Fun Night и Mixology
Реших да разгледам SFN и Mixology заедно, защото, подобно на Mind Games и Killer Woman, и за тях няма какво толкова да кажа поотделно. Не знам как става това, но рядко сериал, излъчван след Modern family, успява да получи задоволителен рейтинг. Както подобава, рейтингите на SFN и Mixology също не са добри и двете шоута със сигурност ще бъдат прекратени.

Once Upon a Time in Wonderland
OUATinW e поредното ново шоу на АВС, което се превърна от един от най–очакваните нови сериали в пълен провал. Не знам дали се дължи на това, че шоуто се излъчва по време на комедия №1 в Америка (The Big Bang Theory) или просто сериалът не е особено добър, но в рейтингово отношение OUATinW е пълен провал и в края на март беше прекратен.

Scandal
Scandal за поредна година доказа, че е най–успешната драма на АВС. Рейтингите отново са във възход като тенденцията е да се задържат около 3 милиона в 18-49, което е повече от добре. С подобни рейтинги четвъртият сезон на Scandal е повече от сигурен.

Once Upon a Time
Въпреки че първата част от сезон 3 на OUAT беше белязана от понижение в рейтинга, сега сериалът успя да повиши гледаемостта си и всеки епизод е проследен от повече от 2 милиона в 18-49, като сериалът е лидер в часа си на излъчване.

Resurrection
Не съм сигурен, че Resurrection беше най–очакваният сериал на АВС за сезон 2013–2014 или многото рекламно време по време на Оскарите даде своя плод, но Resurrection стартира с рейтинг от почти 4 милиона в 18-49 и над 13 милиона пред екраните, което го превърна във втората по гледаемост премиера на сериал в ефира на АВС за сезон 2013-14 в целевата група 18-49 след SHIELD. Рейтингите обаче бързо започнаха да падат и сега нещата не стоят толкова добре. Последният епизод на Resurrection е проследен от 2,2 милиона в 18-49 и 8 милиона зрители общо. Все пак, сериалът с участието на Омар Епс (House) още е лидер в часа си на излъчване и отбелязва много добри резултати в DVR класациите. Като се има предвид и конкуренцията в лицето на GOT и другите кабелни сериали, които се излъчват в неделя от 21 часа, сериалът със сигурност ще бъде подновен за втори сезон.

Revenge
Revenge стартира третия си сезон с рейтинги под средните за АВС, а с напредване на времето те паднаха още повече. Все пак, след преместване на шоуто в 22 часа рейтингите се задържат над средните за телевизията и то е лидер в слота си на излъчване, оставяйки зад себе си The Mentalist на CBS и Crisis на NBC. Завръщането му за четвърти сезон е много вероятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + fourteen =