Vikings

Тази седмица сред нашите топ моменти от сериалите, които сме гледали, присъстват моменти от Game of Thrones, Two and a Half Men, Agents of S.H.I.E.L.D., Suits, Vikings и Scandal. Внимавайте за спойлери!

Game of Thrones – Един от най–очакваните сериали се завърна за своя четвърти сезон. Game of Thrones започна миналата неделя с грандиозна премиера по HBO. Първият eпизод от сезона стартира с нови интриги, семейни вражди и пораснали герои. Началото беше белязано от претопяването на Лед и създаването на нови два меча от него. Сцената беше уникална, и въпреки “простотата си”, беше показателна за развитието на целия сериал. Показваше края на една ера и началото на друга. Може би вече зимата е отминала, за да дойде редът на едно ново и пълно с изненади лято.

Game of Thrones (2)
Arya: “Lots of people name their swords.”
Hound: “Lots of cunts.”
Така започва финалната сцена от новия епизод на Game of Thrones. А как свършва? С много смърт и още повече пилешко. Толкова пилешко, че даже се навъдиха редица мемета. В един от по-скромните бойни моменти, Аря и Хрътката пречукаха (или по-скоро прерязаха) няколко от „лошите” и всеки от тях успя да постигне желанията си. Аря зачеркна едно име от своя списък и бавно, но славно продължи пътешествието си към Тъмната страна, а Хрътката успя да се наобядва. Всички са доволни. Освен може би пилетата и мъртвите войници.

Two and a Half Men – Честно казано, текущият сезон на Two and a half Men си е доста посредствен и почти нищо не грабва окото, но все пак този епизод имаше няколко сцени, които не бяха толкова смешни, но пък иронизиращи Чарли Шийн. Разговорът на Уолдън с урната на Чарли – думите на Уолдън – „Трябва да използваш сериозни наркотици, за да се откажеш от това…“ Разбира се, смисълът, който влага Уолдън, е за дадената сцена, но всички разбираме, че се отнася за напускането на Чарли. Изобщо имаше още няколко такива, които грабват вниманието и предизвикват усмивка в зрителя.

Two and a Half Men (2) – Топ сцената тази седмица беше от последната серия на Two and A Half Men. На фона на един изчерпал се вече сериал с доста повтаряеми моменти и скучни персонажи, едно гост участие на Мила Кунис бе точно това, което ни трябваше, за да усетим поне малко свежест в последния сезон. Моментът, в който Уолдън говори на кремирания Чарли и когато точно тогава се появява звездата от Ted и Black Swan, е определено добре направен – той повтаря сцената, в която Ashton Kutcher се появява в сериала и дава началото на многото ретроспекции и easter egg-oве, които следват в епизода. За много хора самото участие на Мила Кунис в сериала не беше известно и затова действа и като изненада. Всичко това оформя една доста добре режисирана сцена, която заслужава да бъде топ на седмицата.

Agents of S.H.I.E.L.D. – Тазседмичният епизод на Agents of SHIELD определено бе един от най-добрите на сериала до момента. Всеки, който се е отказал да го гледа, е направил грешка, която ще разбере, след като гледа епизод 17 „Turn, Turn, Turn“. Целият епизод, от самото начало до самия край, е изпълнен с екшън и съспенс и държи зрителя на крака, тъй като (СПОЙЛЕРИ) никой не знае на кого може да вярва и кой е от Hydra. Кой е все още лоялен на SHIELD? Наистина ли директор Фюри е мъртъв? В кои и колко високи позиции са инфилтрирали SHIELD от Hydra? Ако сте гледали сериала (и респективно, ако не го гледате), трябва отново да започнете да го гледате, защото определено изпускате един много добър сериал с много добре направена история, който е в една вселена, вселената на Marvel, където възможностите са безкрайни и безкрайно интересни!

Suits – Тази седмица се насладихме на последния епизод от трети сезон на Suits, който без проблеми се нарежда сред най-добрите досега. Разбира се, най-култовата сцена е тази, която започва с разговора относно лоялността между Харви и Майк в стаята за разпити и завършва с победоносното връщане в кантората на двамата, придружавани от Луис, под звуците на ремикс на „How You Like Me Now?“ В диалога между главните герои най-после виждаме на каква саможертва е способен Харви в името на приятелството си с Майк и собствената си чест. Макар и една от най-големите акули сред корпоративните адвокати, Харви Спектър си остава човек с непоклатими принципи, най-важният сред които е грижата за хората, които обича.

Vikings – Седмият епизод от втория сезон на Vikings ще запомним основно с едно нещо – визуалната наслада, която представляваше първият сблъсък на зрителя с бруталното наказание, познато като „кървав орел“. Лицата на Рагнар, докато извършваше „операцията“, и на Ярл Борг, докато я понасяше, както и израженията на всички гледащи отстрани, бяха по-детайлни в описанието на случващото от какъвто и да е близък кадър на самото „кормене“, който създателите на сериала можеха да предложат. Умен подход. Малко в сянка от края на епизода останаха още два момента – разкритието, макар и очаквано, че Лагърта е новият партньор на Рагнар (което би трябвало да е радост за всеки фен, тъй като тя е страхотна), както и преплетените кадри от две различни сватби – една викингска и една християнска.

Scandal – Сайръс разбира по телефона от Джейк, че бомбата на Мая Поуп и Аднан изобщо не е била в Дефайънс, а на гробището, където се очаква Фиц и други важни личности да присъстват на погребение. Отново ставаме свидетели на подлостта и хитростта на дясната ръка и шеф на кабинета на президента. След смъртта на Джеймс, Сайръс определено не е на себе си, но в 17-ти епизод на Scandal отново може да го видим с ехидната си усмивка, разхождащ се по коридорите на Белия дом, след като най-накрая случайно е намерил шанс да се отърве от Сали и да настани Фиц в сигурен втори мандат като глава на САЩ. Липсваше ни, Сай. И сега определено ни чака много шум, кръв и смърт във финала на сезона. А какво ли ще се случи и с друг всеобщ любимец – Papa Pope?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + 2 =