Първата част от поредицата прочетете тук.

След критиките, които отнесох за някои от сериалите, реших все пак да редактирам публикацията, а не директно да я пратя в коша. Ще понахвърлям някои неща, породени от коментарите ви.

 1. 24 – Наистина, излъчен е абсолютно целият, грешката е изцяло моя. Извинявам се.
 2. Dexter – сериалът е  излъчван почти веднага след официалната премиера, което е похвално. Изкарани са 4 сезона, след което 3 (ТРИ!) сезона ги няма изобщо и накрая миналата година по FOX дадоха финала. Не знам за вас, но за мен това е дефиниция на недооценен. И все пак повтарям тези недооценени неща са от телевизиите основно, а не от потребителите.
 3. Supernatural – Тук наистина нямах никаква представа, че са го излъчвали, та какво остава, че са изкарали 6 сезона. TV7 отскоро има вид на телевизия, въпреки че 80% са безкрайно абсурдни и скучни предавания и тъпо преправени реалитита. Дано наваксат с епизодите.

Пак ще добавя, че цялостната тема се върти най-вече към българските телевизии и тяхното отношение към качествените продукции. Вметнах някои известни заглавия, защото наистина заслужават по-голямо внимание. Ясно ми е, че телевизията е на заден план и всичко е в нета. В крайна сметка все още го има това да забележиш нещо интересно по телевизията, след което да го намериш и да си го изтеглиш и да му се насладиш. Не всички са навътре в нещата и следят тонове новини и знаят какво да очакват. С гледане става.

И все пак, за да няма вид тази статия на мой личен блог, ето някои други продукции (плюс двете стари):

Hell on Wheels – На пръстите на едната ръка се броят уестърн филмите, които са ми харесвали в животеца ми. На пръстите на едната ръка се броят също и сериалите, които са ми допадали. Това е фаворитът и в двата случая, по простата причина, че AMC правят сериалите като един „малко по-дълъг“ филм – нито раздърпан, нито кратък. Истински кеф е да се наблюдават епизодите. За първи път виждам главен актьор, който е роден точно за такава роля. Другото хубаво при AMC, че използват точно такива актьори – непознати за публиката, но изумително талантливи. Музиката, обстановката, историята… Всичко е в една комбинация и се получава хубавият филм. Естествено, шансът изобщо да го видим в България е клонящ към нула.

Person of Interest – Един сериал, който се промъква между големите заглавия, но е в пъти по-добър и интересен от половината. Историята е за машина, която ни наблюдава и така следи за потенциални заплахи. Всяко наше движение, следено от милион камери… Сериалът напредна и вече е на път да свърши 3-ти сезон. Гениалният Майкъл Емерсън (Lost) блести в една от главните роли, а пък Джим Кавийзъл (The Prisoner, The Passion of the Christ) е в другата. Увлекателно и интересно сериалче. Както изглежда – никакъв шанс да се види на малкия екран тук при нас.

New Girl – На фона на това, че по BTV Comedy подпукват всякакви комедийни сериали, учудващо не виждам да са давали или да имат планове за този сравнително новичък сериал. Историята е за една девойка с трима мъже и техните взаимотношения тип „Приятели“, но все пак тук има нещо по-свежо. Дали Зоуи Дешанел, дали сценарий… Мистерия, но наистина първият сезон (сега върви 3-ти) започва леко тромаво, но натам нещата стават истински забавни в някои моменти. Заслужава си да му отделите от времето ви.

Warehouse 13 – Сериалът, който започна онзи ден финалните си 6 епизода, а вече има 4 излъчени сезона. От много скоро TV7 прави опити и го е докарала до края на първи сезон… И, разбира се, часът е страхотен – 01:00. Абсурдно. Иначе – артефакти с различни свръхестествени сили и, разбира се, агенти, които предпазват света от тези сили, е основната сюжетна линия. Нищо невиждано, но нещо, което липсва на немалка част от сериалите – химия между актьорите. Такава химия, която ти доставя истинско удоволствие да наблюдаваш. Дори и при нетолкова интересен случай се компенсира със забавни и дебилни сцени между участващите в сериала. Затова го препоръчвам с десет ръце. Заслужава си отвсякъде.

В другата част вече ще обърна внимание на сериали, които са недооценени дали от американската аудитория, или от самите телевизии и са несправедливо спрени.

 1. RealFan

  Май сериалчетата станаха доста. Няма как да се гледат всичките. Гледат се повече и от киното. Не си споменал и кога оплюват един сериал. Кога омръзва един сериал. И такива които хвалят излишно.

  • Павел Динчов

   Бих ги написал тези неща, но просто не това е темата 😉

 2. Анонимен

  Ако ще има и трета част на статията, може да се включи и Lost Girl. Определено попада в категорията „недооценен“ 🙂

  • Павел Динчов

   По принцип споделям чисто лични впечатления и затова не съм се сетил за него. Просто не го гледам 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 1 =