Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.3

Обещаващ

Преди премиерата бяхме свидетели на доста интересни и плашещи (в някаква степен) постери и промота. Пилотният епизод показа някои интересни сцени и кадри, които определено будят интереса откъм изтърканата тема за вещиците, демоните и т.н.

И все пак, историята се завърта около града Салем, чиито жители са религиозни фанатици, за които думата „вещица“ е нещо ужасяващо и всячески се опитват да се отърват от тази „напаст“. Започва прословутият лов на вещици. Дотук нищо невиждано и грабващо. Но все пак в този пилотен епизод нещата са представени една идея по-интересно и интригуващо. Честно казано, самият сценарий в този епизод не те впечатлява толкова много, но всичко сякаш е направено с цел да събуди бъдещия ти интерес. Тоест, в тези 50 минути постоянно се загатват някои неща, което е правилното решение за такъв тип сериал. Тъй че в това отношение сериалът се справя чудесно. Поне при мен събуди интереса ми за бъдещо гледане.

Актьорите са събрани откъде ли не. Няма смисъл да ви изброявам имената. Убеден съм, че малко от вас по име ще познаят актьора, но пък са известни физиономии, които сме наблюдавали в много заглавия. Всички мъже, разбира се, са с пласт 3 пръста брада. Все пак, Джанет Монтгомъри (Dancing on the Edge, Human Target) прави изключително хубаво впечатление и блесва над другите. Всички други са почти незабележими. Нещо, което прави лошо впечатление, поне от този епизод.

Обстановката е нещото, което също се откроява. Хубави декори, добра музика (което си е рядкост за такъв тип проект) и интригуваща история.

Това е първият оригинален сериал на кабелната телевизия WGN America, което само по себе си е постижение и добър резултат.

С две думи – ако си търсите нещо, което да ви държи в някакво напрежение и да ви стряска (дано натам в пъти повече) в даден момент – това е. Определено не очаквайте да се разтоварите с този сериал. Изпробвайте го, аз определено бих му дал поне още един епизод шанс. Дали ще успеят да покажат нещо интересно; нещо, което е убягвало на всички други опити в тази сфера… Тепърва ще разберем.

  1. RealFan

    Не спомена, че е включена песен на Мерилин Менсън направена специално за сериала. Сериалът наистина не е лош. Заслужава си.

    • Павел Динчов

      Във втория епизод се появи интрото и тогава разбрах 🙂 Избутах 5 епизода и вече ме отказа. Доста скучно ми дойде на мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − three =