HBO и BBC реализират произведение на Джоан Роулинг

Телевизия HBO се включва към намеренията на BBC да направи адаптация на романа „Вакантен пост“ на мегауспешната авторка на серията за Хари Потър – Дж. К. Роулинг. Всеобщата продукция ще бъде минисериал. Тричасовият проект ще бъде по сценарий на Сара Фелпс (EastEnders), а пък режисьор ще е Джони Кембъл (In the Flesh).

Когато Бари Феърбрадър умира на четирийсет и няколко години, градчето Пагфърд изпада в шок. На пръв поглед Пагфърд е олицетворение на английската идилия с калдъръмения си пазарен площад и древното абатство, но онова, което се крие зад красивата фасада, е град на бойна нога. Богати воюват с бедни, юноши воюват с родителите си, съпруги – със съпрузите си, учители – с учениците си… Пагфърд не е онова, което изглежда. А овакантеното от Бари място в градския съвет скоро разпалва най-голямата война, която градът е виждал. Кой ще вземе връх в избори, заредени със страсти, подмолност и неочаквани разкрития? „Вакантен пост“, големият роман за малкото градче, е първият роман за възрастни на Дж. К. Роулинг. (анотация от helikon.bg)

Бен Стивънсън от BBC заяви: „Развълнувани сме да пресъздадем представата на Дж. К. Роулинг за модерна Англия. Книгата е изпълнена с хумор, социални виждания и притежава фантастични герои, които имат отношение към заобикалящия ги свят.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − three =