Ето, че вече сме към края на активния сезон на сериалите. Тук ще напиша какви са моите впечатления за всичко през тези няколко (от септември) месеца насам. Този сезон, подобно на предишните, имаше възходи и падения. Имаше забележителни нови заглавия и скучни текущи сезони на утвърдени сериали. Разбира се, не липсваха и разделите с някои от дългогодишните любими заглавия. Като за начало, ще се извиня, ако засегна нечий вкус. Това са моите впечатления за всичко ново (което гледах) и изобщо новите сезони на старите заглавия. Редът ще бъде както съм ги изгледал.

Четвърта власт (нов сериал) – Изумен съм колко много ми хареса. Всеки един герой, всяка една ситуация, всяка част от цялата история… Абсолютно всичко за мен беше прекрасно. Не деля сериалите и филмите на български и други, а на интересни или не. Този сериал се нарежда на челните места от нещата, които съм гледал в живота си. А съм гледал ужасно много неща.  Изумително интересно ми беше всичко! Препоръчвам го.

Sleepy Hollow (нов сериал, подновен) – Историята за обезглавения конник е известна на всички. Тук ми хареса, че самата история е претърпяла интересни промени и резултатът е доста приятен и разтоварващ. Ролята на Икабод и изобщо неговият герой е изигран прекрасно (забавно на моменти) от Том Майсън. 13 епизода, в които липсваше пълнежът, липсваха празните и скучни сцени. Да, разбира се, не е невероятният и неземен хит, но все пак е направен много кадърно и грабва окото. Отново – препоръчвам го, ако сте фенове на такъв жанр.

Homeland (3-ти сезон, подновен за 4-ти) – Не го бях загледал от самото начало. Мисля, че беше излязъл целият първи сезон и тогава ме спечели, след което наваксах с епизодите. Увлекателна история, която е представена много реално. Изобщо темата за терористите и американското „виждане“ по въпроса продължава да е актуална и този сериал като цяло ни показва тази страна. Първите два сезона бяха като че ли на по-високо ниво. Тук леко действието боксуваше в един момент (все пак говорим само за 13 епизода). Но пък финалните епизоди се получиха истински добри и за мен това трябваше да бъде финалът на сериала изобщо. Малко съжалявам, че беше подновен и имам съмнение, че в новия сезон ще забатачат нещата. Дано греша, хубав сериал е.

Sherlock (3-ти сезон, подновен за 4-ти) – Когато започна, никой не беше чувал за тази (поредна) екранизация на безсмъртния образ на детектива Шерлок с неговия верен другар д-р Уотсън. С напредване на сезоните (все пак те са 3 вече с по 3 епизода по час и половина) набра скорост и се превърна в истински хит. Заслужава го, защото е направен по убийствено хубав и качествен начин. Образите на двамата са пресъздадени чудесно от актьорите – Мартин Фрийман (д-р Уотсън) и Бенедикт Къмбърбач (Шерлок). Този сезон изобщо не отстъпва на предните (както се разнесе такова мнение из фен средите). Дори епизодът със сватбата беше много увлекателно направен и беше един от най-добрите до момента. А пък финалът… С кеф догодина бих видял продължението.

Hostages (прекратен след 15 епизода) – Отдавна не бях гледал сериал, който сякаш върви епизод за епизод. Тоест, сценаристите написват един епизод, виждат какво ще стане и след това чак започват следващия. Доста накъсани 15 епизода. Имаше нелошо начало, затова и го загледах, но катастрофира с умопомрачително малоумен и прост край. Да не сте посмели да си губите времето с него.

True Detective (1-ви сезон, подновен за 2-ри) – И ето че стигаме до „неземния“ хит на HBO. Това е първият сериал в живота ми, който продължих да гледам, дори и тогава, когато ми дотегна ужасно много. След епизод 4 вече стана болезнено да го наблюдавам. Изгледах с надеждата нещо да се промени. Исках да видя този „най-велик сериал на всички времена“. Безкрайни монолози, безкрайни разговори, абсолютно никакво действие в продължение на часове… Да, имаше някои страхотни реплики, но като цяло беше брутално скучно! Напомни ми на „Зодиак“! Абсурдно е оценката му да е 9.5 и да бъде запомнен като едно от най-качествените неща, появявали се по телевизията. Толкова ми е абсурдно, че дори и след „великата развръзка“ ми иде да си размажа главата в стената. Единственото, с което ще го запомня, е феноменално добрата роля на Макконъхи. Да, това беше изключителна роля. Но всичко друго за мен беше умопомрачително слабо.

  1. Kristiyan

    По отношение на Hostages – отдавна не бях чел по-неадекватно мнение. Сериалът беше една от най-добрите истории през този сезон – беше различен и много малко хора имаха възможността да вникнат в него. Провалът му се получи не защото историята беше лоша, а защото изискваше внимание, а всички сме наясно, че в Щатите публиката предпочита да гледа неагажиращи неща – тип CSI, NCIS и пр. Едно от най-хубавите неща на сериала беше, че независимо, че има само 15 епизода, имаше начало и финал – нещо, с което не може да се похвали нито един друг сериал, изкарал само 1 сезон.
    Друг проблем на Hostages е и денят, в който се излъчва. Понеделнишките комедии на CBS се оказват доста непечаливша стратегия и може би през новият сезон ще има промяна при тях – конкурентните телевизии се справят много по-добре от „най-гледаната“ телевия в Америка, ощо повече и след финала на HIMYM. Същата съдба получи и Intelligence, който стартира във вторник с над 16 милиона зрители, а при преместването си в понеделник, остана с 6. Абсолютно съм убеден, че ако се излъчваше в друг ден, Hostages щеше да получи втори сезон и щеше да бъде определен като един от най-добрите сериали за сезона.

    • Павел Динчов

      Всичко е въпрос на вкус, всичко е въпрос на мнение. Уважавам всички мнения и не искам да се впускам в излишни спорове, но в сериала имаше толкова нелогични и недомислени неща, че направо се изумявах във всеки епизод. А и това, че не е подновен не променя мнението ми – отново щях да кажа същото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − 4 =