Вълната от библейско ориентирани проекти обхвана и FOX. Телевизията разработва проект на име Nazareth от сценариста на „Гладиатор“, Дейвид Франзони, и продуцента Боб Купър.

Прословутите „изгубени години“ на Иисус винаги са предизвиквали интерес. Това са годините от 13-годишен до 30, когато започва своето дело и е покръстен от Йоан Кръстител. Точно този период ще обхване този проект.

Друг проект, който се задава, ще е този на Lifetime – The One. Продуцент ще е Лесли Грейф (Hatfields & McCoys), а сценаристи Франк ДеДжон и Дейвид Алтън Хеджес. И в него ще се проследява горе-долу същия период от време.

History Channel пък ще предложи една малко по-различна гледна точка за тези години. Там дори ще се стигне до теорията за произхода на Иисус като екзорсист.

Nazareth ще последва хита на History – The Bible, както и Son Of God. NBC също разработва проект продължение на The Bible; National Geographic Channel ще пусне минисериала Killing Jesus, а пък WGN America планува в 10 епизода да представи Ten Commandments.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =