FOX с документална поредица

Род Лури подписа договор с FOX, за да пише и режисира новата им документална поредица, посветена на трагедията, която се разигра на маратона в Бостън през 2013г. Проектът е в процес на развитие, но все още няма заглавие и е базиран на бестселъра Long Mile Home, написан от репортерите на Boston Globe Скот Хелман и Джена Ръсел, които са и членове на екипа, който спечели награда „Пулицър” по повод отразяването им на бомбардировките по време на маратона.

Продуценти на продукцията ще са от Thunder Road production company на Базил Иваник, който е и продуцент на We Are Marshall, както и изпълнителен продуцент на франчайза на The Expendables. Той и Кент Кубена (Gods Of Egypt) ще ръководят сериала.

И Лури, и Иваник имат опит в продуцирането на филми с бостънска тематика – Лури е продуцирал What Doesn’t Kill You с участието на Марк Ръфало, а Иваник – The Town на Бен Афлек. Лури дори е посетил Бостън след маратона, за да усети атмосферата и хората там. „Това е много красив град със сплотени хора, които не се интересуват само от собствените си грижи, а и от тези на останалите около тях. Няма никое друго място на Земята, на което да искам да съм в този момент” – това е публикувал той на стената си във Facebook.

Лури дори е посетил мястото, на което са живели бомбардировачите и е намерил бележка, че не искат да разговарят с репортери и журналисти и няма какво да им кажат, но той не е имал никакво намерение да се отказва или да си тръгва. „Трудно е да си представиш история, в която силите на реда хващат толкова бързо двойката извършители на бомбардировка, както направиха тези от Бостън. Това е изумително!” – твърди той. Добавя още: „От FOX и Thunder Road имат само едно условие и то е прецизно и точно пресъздаване на събитията. В този случай точната и достоверна история е феноменална!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + 1 =