Тук може да прочетете първата част.

Продължаваме с другите сериали.

Perception (2-ри сезон, подновен за 3-ти) – Тук може да хвърлите едно око. Иначе вторият сезон си беше една идея по-добър от първия. Сценаристите бяха измислили интересни случки и беше интересно, а и забавно. Дори и голямата пауза не попречи на удоволствието. Хубав сезон, още по-добър от предишния. Така, както трябва да бъде за сериал. Препоръчвам го.

Psych (8-ми сезон, завършен) – Отново в горната статия може да прочетете и за този сериал. Иначе пък тук може да видите по-обстойно за целия сериал. И все пак – финалният сезон беше на ниво, но просто носеше тази „лоша“ новина, че ще бъде приключен и ще бъде само 10 епизода. От средата нататък нещата се нареждаха за финала, който беше прекрасен. Всички сцени в него бяха изпипани по брилянтен начин и беше адски емоционален. Всеки един истински фен на продукцията е усетил тази емоционалност. Малко сериали могат да се похвалят с толкова брилянтно изпипан край. Наистина малко.

Raising Hope (4-ти сезон, спрян/завършен?)– Така… Тук може да прочетете финалното ревю за сериала. Колкото и любим да ми е той, признавам, че финалният сезон не беше на нивото на другите. Сериалът претърпя местене на часа на излъчване и това тотално стопи аудиторията му. И изобщо този сезон беше доста по-постен и ако в другите сезони се сещам веднага на прима виста поне за 3-4 епизода с някаква конкретна „дебилна“ случка, тук май нито една не ми идва. Дали леко писнаха, дали се поизчерпаха… Мистерия, но беше време да се прекрати. Така че тук разбирам телевизията.

Helix (нов сериал, подновен) – Един от най-нелогичните сериали, които съм гледал. Имам чувството, че сценаристите работеха епизод за епизод. Тотално изтискване от пръсти и всякакви части на тялото след 4-ти-5-ти епизод някъде. Изкарах до край от любопитство дали нещо ще се промени, ама не, за съжаление. Имам чувството, че пишеха сценария за следващия епизод, след като излъчат актуалния… Грам никаква основна бъдеща идея на видях, просто някакви random сцени. И все неща, които са виждани в поне 10 други продукции. Догодина все пак бих му дал още епизод шанс, ама ме съмнява да има каквато и да е промяна. Истински провал за мен.

How I Met Your Mother (9-ти сезон, завършен) – Не знам дали е заради факта, че се знаеше, че това е финален сезон, или пък заради това, че може и да съм се понаситил с героите… Нямам представа, но нещо не се получава. Все пак, следя го от септември 2005. Като цяло в епизодите до финалните три нямаше почти нищо, което да си заслужава да се спомене. Липсваха култовите моменти – дали с Барни (!), дали дебилната „химия“ между Тед и Маршал. Нищо от това го нямаше и някак си това протакане на тази сватба действаше доста негативно на зрителя. Решението Маршал да е откъснат от другите в половината сезон за мен е безумно и изобщо не постигна ефекта за нещо свежо и забавно, както явно са планирали. Напротив, моментите с него са безкрайно скучни. Няма как и да не отбележа, че точно в този сезон присъстваше най-глупавият и безсмислен (11-ти) епизод, който съм наблюдавал от години насам. Предполагам, че го има момента и с прекалено големите очаквания за финален сезон, но пак не мога да ги оправдая. Получи се покъртително слаб сезон. Тук може да видите цялостно ревю за сериала.

Almost Human (нов сериал, за огромно съжаление – прекратен) – Изумително симпатично сериалче! Едно от най-най-добрите постижения през този телевизионен сезон. Двама партньори – единия човек, другия андроид, който наподобява много нас хората. Страхотна химия между двамата актьори, носеща точно този свежа визия. Не липсват забавни моменти, случаите не са никак лоши и са реализирани много кадърно и интересно. Единственото, което ми липсваше, е основна идея. Нещо, което да се появява през епизод-два, нещо, което още повече да те запали по дадения сериал. Това е единственото, което му липсваше, но за сметка на това всичко друго беше в изобилие. Страхотен! Адски съжалявам, че е прекратен. Не го заслужаваше. FOX за пореден път показват нелогичност – подновяват The Following (който ми харесва доста, между другото), въпреки че е отвъд изчерпването, а този режат… Абсурдно е. Препоръчвам го, дори и само с тези 13 епизода.

Intelligence (нов сериал, не е ясна съдбата му) – С всеки изминал епизод си казвах „Ще стане по-интересно, ще стане!“, но за съжаление така и не се получаваше. По инерция го изгледах. На кантар е за втори сезон и честно казано не ми пука. Нищо не му се получи. Всичко изброено като плюсове в горния сериал, тук не се получи. Нито случаи, нито химия между партньорите, нито визия, нито нищо. Другият провал за мен.

Brooklyn Nine-Nine (нов сериал, подновен) – От първия сезон на Psych не се бях смял така. С глас се смеех на някои епизоди. Невероятно свежо и забавно комедийно филмче. Истински неподправен кеф ти доставя да наблюдаваш дебилния им участък. Адски трудно е да попаднеш на нещо свежо и интересно при комедийните сериали. Тук се получава на 100%. Убийствено забавен в някои моменти! Едно от добрите попадения от новия сезон на комедийните сериали.

Следва продължение…

 1. RealFan

  Май ще се наложи да си направя нещо като черен списък. Е няма да е точно списък, … добре само една салфетка с името на най-големия фен на „Game of thrones“. Ако имате опция за блокаж ще сте златни.

   • RealFan

    Статиите в сайта не се ли пишат от различни хора? Искам да отбягвам някои автори без да вдигам шум.

    • Павел Динчов

     Да, от различни хора се пишат, в края на статията пише кой е автора. Действай смело, отбягвай, който желаеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − four =