13 сериала, които се надяваме да бъдат поръчани от телевизиите

Новият сезон наближава! Новите предложения са много, така че където и да се обърнеш, по която и телевизия да е, винаги ще видиш нещо ново. Всички тръпнат в очакване, за да разберат кои от сериалите ще бъдат поръчани от телевизиите за пълен сезон и ще бъдат добавени в програмата за есента. И докато програмните директори са заети в правенето на техните (вероятно лоши) решения, аз ще си поиграя на програмен директор в някоя голяма телевизия, който избира добрите плодове от градината на потенциалните сериали.

Повечето от тези пилотни епизоди вече са започнали снимки или скоро ще започнат, така че имам от малко до абсолютно никаква информация за тях. Но тъй като живеем в ерата на интернет спекулацията, това е повече от достатъчно. Сигурно се питате по какви критерии смятам да избирам сериалите. Чудесен въпрос! Всички проекти, за които ще прочетете по-долу, имат едно от тези качества: а) добра концепция, б) чудесен актьорски състав, в) доказал се създадел/шоурънър или г) някаква комбинация от а, б и в.

Ако всичко мине по план, в следващите месеци тези 15 пилотни епизода, които са тук, ще бъдат по екраните в Америка през сезон 2014-2015.

Но преди да започнем, нека да добавя малко бележки:

1. Някои сериали не са тук, защото при тях излъчването е 100% сигурно (като Battle Creek на Винс Гилиган или Gotham по FOX) и е безсмислено да са в този списък.

2. Някои от сериалите в този списък ще бъдат излъчени, но може резултатите да са катастрофални и сериалът да не е това, което сме очаквали/за което сме се надявали. Има много примери за провалени продукции, но няма да се впускам в тази тема точно сега…

 

Mission Control (NBC)

Жанр: The Anchorman отива в Космоса в тази еднокамерна комедия.

Участват: Кристен Ритър – the B in Apt. 23 и момичето на Джеси от Breaking Bad, Томи Дюей (един от бившите на Минди в The Mindy Project), Майкъл Розенбаум (Лекс от Smallville), Малкълм Барет (Better Off Ted), Джонатан Славин (Better Off Ted). Продуценти: Адам МакКей и Уил Фаръл (Funny or Die)

За какво се разказва (с едно изречение): В тази комедия, която е подобна на филмите за Anchorman, силна астронавтка и арогантен астронавт се борят да са първите хора, стъпили на Луната.

Защо искаме да го видим:  Ако се направи добре, има шансовете да е една много приятна комедия. А и кой не харесва Anchorman? Също така, с удоволствие бих гледал талантливата и красива Ритър отново на екран!

Защо може да не го бъде: Пилотният епизод е написан и продуциран от Дейвид Хорнсби, който последно ни поднесе абсолютно ужасния сериал на CBS How to Be a Gentleman.

 

Damaged Goods (ABC)

Жанр: Неудобна еднокамерна комедия

Участват: Анна Камп (готината жена на свещеника от True Blood и най-добрата приятелка на Минди Калинг от проекта ѝ), Дженифър Аспен (GCB), Стив Тали (Стифлър от филмите American Pie, които са само на DVD без излъчване в кината), Джъстин Хартли (истинската зелена стрела). Продукцията идва от създателката на Awkward – Лорън Юнгерих.

За какво се разказва в едно изречение: Damaged Goods разкрива „измеренията на сексуалната политика между мъжете и жените в постфеминистката ера“.

Защо искаме да го видим: Awkward в началото беше просто сериал за ученици и отличната работа на продуцентката в първите сезони на този MTV хит прави следващия ѝ проект задължителен за гледане. И идеята че Юнгерих пише за Анна Камп, на която ѝ е време да изгрее със собствен сериал, е прекалено добра, за да се пропусне.

Защо може да не го бъде: Юнгерих и Камп все още не са „домашни“ имена и ако ABC търси по-известни имена, може да удари пас на този сериал. Също така, Damaged Goods може да се окаже следващият Trophy Wife  и ABC със сигурност няма да иска тези разочароващи рейтинги отново.

 

Constantine (NBC)

Жанр:  Адаптация на комикс No. 11,372.

Участват: Мат Райън (Criminal Minds: Suspect Behavior), Луси Грифитс (True Blood), Харолд Периньо (Lost), Чарлз Халфорд (True Detective)

За какво се разказва в едно изречение: Базиран на едноименния комикс от DC Comics, Constantine ни показва готиния Джон Константин, човек, който знае много за свръхестественото и който трябва да спаси света (многократно) от тъмните сили, които искат да го унищожат.

Защо искаме да го видим: Колкото и да сме уплашени, че този проект е в ръцете на NBC, въпреки това искаме да го видим на екраните си. Историята пасва перфектно за сериал в днешно време.

Защо може да не го бъде: Телевизионната версия на Костантин не може да бъде толкова истински раздразнителна като човека в комиските, нали? Никой не иска да види разводнена и разкрасена като модел версия на любимия си герой от комиксите в праймтайма на NBC (освен NBC естествено).

 

The Visitors (ABC)

Жанр: Тазгодишното научнофантастично предложение от ABC.

Участват: Бари Слоун (Revenge), Лили Рейб (American Horror Story), Мило Вентимилия (Heroes и за жалост Mob City)

За какво се разказва в едно изречение: Непознат извънземен враг се опитва да унищожи планетата ни, използвайки нашите най-ценни ресурси: интернет, бензин, децата.

Защо искаме да го видим: Винаги, когато някоя от големите телевизии предложи научнофантастичен сериал, ние, зрителите, просто ТРЯБВА да го видим, дори и да се окаже ужасно лош. Извънземни? Супер! И винаги сме знаели, че децата ще ни погубят.

Защо може да не го бъде: Чакайте малко, ами Спилбърг? Извънземни? Деца? Това не е ли Falling Skies? И Falling Skies е по кабелната! Някой ден големите телевизии ще осъзнаят, че не могат да правят добри научнофантастични сериали. Този ден може да е през 2014. (Но се надяваме да не е, защото ще пропуснем случайните кикоти на FlashForwardV и The Event!)

americancrimeseriozno

American Crime (ABC)

Жанр: „Нека да опитаме драма в стил кабелна телевизия, но да я излъчим по национална телевизия“

Участват: Тимъти Хътън (Leverage), Фелисити Хъфман (Desperate Housewives), Елвис Ноласко (Oldboy), Кейтлин Джерард (Zac Stone Is Gonna Be Famous). Сценарист е човекът зад 12 Years a Slave, носител на Оскар и хейтър на Стив Маккуин – Джон Ридли.

За какво се разказва в едно изречение: Телевизорът ви ще експлодира от цялата драма около съдебните дела и сериалът вероятно ще се съсредоточи и върху личните ефекти върху хората, които работят по делото. Това изобщо няма да е спорно!

Защо искаме да го видим: American Crime ще бъде сериозен сериал, а Ридли, който си спечели златна статуетка за работата си по 12 Years a Slave, е правилният човек да осъществи този проект. Но имам една молба. ABC, какво ще кажете за лимитиран сезон от 13 епизода?

Защо може да не го бъде: Престижните драми по националните телевизии винаги имат навика да са по-зле, отколкото изглеждат, и American Crime ще има по-голям престиж в кутрето си, отколкото другите женски сапунки на ABC могат да мечтаят. Също така, може да допринесе за непоискана критика, а никоя телевизия не желае това.

 

Cabot College (Fox)

Жанр:  Еднокамерна комедия от Тина Фейс

Участват: Маргарет Чо, Джак Къдмор Скот (Broadway!), Бони Денисън (Third Watch), Брандън Джонсън (CSI)

За какво се разказва в едно изречение: Когато един колеж за жени отвори вратите си за мъжки студенти…!

Защо искаме да го видим: Cabot College е следващият проект на Тина Фей след 30 Rock, така че автоматично идва в този списък. Но дори и само историята с колежа би била достатъчна.

Защо може да не го бъде: Когато известното име, второто известно име, третото известно име и четвъртото известно име е един и същи човек с продуцент Тина Фей, за сериала може да не се шуми достатъчно, за да се гледа от мейнстрийм аудиторията. Cabot College има нужда от звезда пред камерата, а това няма как да е Чо.

 

Неозаглавен проект на Кюсак, МакКейб, Елмор, Кейвъл (CBS)

Жанр: Драма, възползваща се от вниманието към The Wolf of Wallstreet

Участват: Чарли Кокс (Boardwalk Empire), Маги Грейс (LostThe Following), Дейвид Морс (Treme)

За какво се разказва в едно изречение: Действието се развива в света на големите пари – Уол Стрийт, това е The Wolf of Wall Street: Сериалът!

Защо искаме да го видим: Високите залози и бързоговорещите бутала на пари в капиталистическия център на Америка го прави потенциално добра драма, но фактът, че сценаристите на Justified, Тейлър Елмор и Бен Кейвъл, са създателите на сериала, го прави потенциално чудесна драма.

Защо може да не го бъде: Ако този проект наистина е за брокери на Уол Стрийт, шансът да има герой, който да се харесва от публиката, е близо до нула, и не знам дали националните телевизии са готови за драми с антигерой.

 

Empire (Fox)

Жанр: Хип-хоп драма, йо!

Участват:  Терънс Хауърд (Iron Man, но не и Iron Man 2), Тараджи Пи Хенсън (Джос Картър от Person of Interest), Малик Йоба (Alphas), Джуси Смолет (Братчето на Jurnee)

За какво се разказва в едно изречение: Тази семейна драма следва живота на шефа на една хип-хоп звукозаписна компания, която се опитва да пробие път към големите клечки.

Защо искаме да го видим: Рядкост е текстописецът и/или музикалният продудент да ни направят впечатление, но като се има предвид сериала, музиката ще е голяма част от Empire. Присъединете се към Тимбаленд, един от най-добрите в индустрията, и изглежда Empire ще има същите музикални парчета, каквито Nashville имаше през първия сезон, когато Ти Боун Бърнет пишеше песните.

Защо може да не го бъде: Излъчване на хип-хоп драма е много рисковано за бизнеса на национална телевизия и може да не види бял свят, ако FOX реши, че няма да проработи.

 

My Thoughts Exactly (ABC)

Жанр:  Еднокамерна комедия с вътрешни монолози

Участват:  Аналей Типтън (една от следващите топ модели на Америка, Crazy, Stupid, Love), Джейк МакДорман (Shameless), Джейс Ката-Прета (Californication), Кърт Фулър (Psych)

За какво се разказва в едно изречение: И двете п0ловинки на една нова двойка ни разкриват какво наистина си мислят чрез вътрешни монолози (глас зад кадър).

Защо искаме да го видим: Винаги търсим начини да премахнем мухъла от комедиите и концепцията наподобява такава на британска комедия.

Защо може да не го бъде: Идейни и иновативни комедии изглежда не се приемат толкова добре в Америка, където повечето ситкоми съдържат монтиран смях, обидни шеги, сексуални намеци, повторение.

 

Red Band Society (Fox)

Жанр: Просълзяваща черна комедия

Участват: Октавия Спенсър (The Help), Дейв Анабел (приятният човек от 666 Park Avenue и Brothers and Sisters), Грифин Глък (хлапето от  Back in the Game) и други тийнчета

За какво се разказва в едно изречение: Базиран на испанския сериал Polseres vermelles, ситкомът проследява няколко тинейджъри от различни среди, които се сближават по време на дългия си престой в болница.

Защо искаме да го видим: Red Band Society е представян като черна комедия, така че лесно може да допринесе за всякакъв вид емоции, които идват от дълбоки приятелства, детски чудеса и крайни болести. Вземете си пакет носни кърпички и оставете на този сериал да ви удря наляво и надясно като щастливо-тъжна боксова круша!

Защо може да не го бъде: Red Band Society звучи като нещо, което би било перфектно за IFC, ABC Family или друга нишова телевизия, но може да е и още един опит от страна на  ABC да пусне успешна драмедия, като опитите им  The UnusualsLucky 7Pan Am, GCB, Detroit 1-8-7, The Gates и каквото и да е друго, което ABC са помислили, че може да сработи.

janevirginnebrejnost

Jane the Virgin (The CW)

Жанр: Луда адаптация на теленовела, но защо не?

Участват:  Джина Родригес (The Bold and the Beautiful), Джейми Камил (този е известен в Мексико), Брет Дайър (Люк от Ravenswood)

За какво се разказва в едно изречение: Добре, готови ли сте? Религиозно латино момиче случайно е осеменено от доктор след серия от злополучни събития.

Защо искаме да го видим: Ъъъ… четохте ли това по-горе? Това има потенциала да е нещо специално и под „нещо специално“ имаме предвид нещо специално. Развлечението идва във всякакви форми и някой път дори под формата на огромно неразбирателство, което води до нежелана изкуствена бременност!

Защо може да не го бъде: Ъъъ… четохте ли това по-горе?

 

Dead Boss (Fox)

Жанр:  Еднокамерна „кой го направи“ комедия

Участват: Джейн Краковски (30 Rock), Ейми Седарис (Strangers With Candy), Рейчъл Драч (Saturday Night Live), Дейвид Крос (като титулярния „dead boss“)

За какво се разказва в едно изречение: Базиран на британски сериал, сериалът е с главна актриса Краковски, в ролята на грешно обвинена жена за убийството на своя шеф, която е принудена да разчита на своята тромава сестра да я оневини.

Защо искаме да го видим: Отличният актьорски състав и тъмната комична история ме карат да чакам този сериал с нетърпение. Седарис отдавна трябваше да е в телевизията, така че хайде, FOX!

Защо може да не го бъде: Тази луда комедия звучи по-обещаваща за Comedy Central, отколкото за праймтайма, и FOX ще бъдат много внимателни с избирането на нови комедии тази година.

 

iZombie (The CW)

Жанр: Стандартното „зомби разрешава престъпления, ядейки мозъци“

Участват:   Роуз Макивър (Once Upon a Time), Робърт Бъкли (One Tree Hill, 666 Park Avenue), Малкълм Гуудуин (Breakout Kings), Дейвид Андърс (лошият от AliasHeroes и всичко, в което е участвал), Нора Дън (Saturday Night Live). От създателя на Veronica Mars – Роб Томас.

За какво се разказва в едно изречение: Студентка по медицина, който също така е и зомби, започва работа в офиса на патолог, където може да си хапва мозъци. Но всеки път, когато тя яде, тя поглъща и спомените на човека… и тогава помага за разрешението на престъпленията.

Защо искаме да го видим: Концепцията на тази адаптация на комикс е много интригуваща (напомня на проваления пилотен епизод на Shotime с името Chew). Плюс, с Томас знаем, че ще е солидно. Това ще е Veronica Mars, ако Вероника ядеше мозъци!

Защо може да не го бъде: Готови ли са хората за детективски зомби сериал? По The CW? С това име?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 15 =