Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьори
Обща оценка

7.9

Експлозивен

След осем сезона, един телевизионен филм и редица провалени опити за кино адаптация, Джак Бауър се завръща на малкия екран с нов малко по-различен формат от двойно по-малко епизоди.

24: Live Another Day e новият „event series” на FOX, с който те се опитват да задържат Кийфър Съдърланд при тях, защото много си го харесват и не искат той да работи за други телевизии. Сигурно се чудите какво значи “event series”. Ами нищо не значи. Просто маркетинговият отдел на FOX се опитва да направи всичко да звучи важно, а не че сценаристите им толкова са се изчерпали, че им остава само да връщат известните сериали от миналото с надеждата рейтингите да ударят два пъти на едно и също място.

Сюжетът е типичен за приключенията на агент Бауър. Терористите са терористи, докато всички правителствени агенции са нескопосани тъпаци, които не могат дори да си пуснат компютрите без помощ. Единствената разлика е, че този път действието се развива в Лондон, защото в САЩ не останаха престъпници след предните сезони.

Що се отнася до качеството, на пръв поглед изглежда, че този сезон ще е един от по-качествените, а не като ужасния шести и клиширания осми. Темпото е бързо и факта, че ще са само 12 епизода, ще помогне да няма излишни сюжетни линии, мечки в гората и най-важното Ким Бауър. Има ги всички клишета, които се очакват, като двойни агенти, предателства, терористи, мъчения и невъзможни хаквания на правителствени компютри, но без тях просто няма да е 24. Действието в първите два епизода отново се развива в реално време. Предполагам, че нещата ще се променят впоследствие поради намалената бройка на епизодите. Тук ще е истинското изпитание на продукцията.

Актьорският състав е смесица от познати лица и нови персонажи. Изпълнението на Кийфър Съдърланд е без коментар. Тази роля го направи звезда и той знае как да я играе. Клои (Мери Лин Райскъб) е доста по-различна от преди. Няма и следа от несигурната и притеснена хакерка, а на нейно място виждаме някаква женска версия на Джулиан Асанж. Одри Хелър (Ким Рейвър) и баща ѝ (Уилям Дивайн) също се завръщат с нови роли. Одри вече не е в кататонията (форма на шизофрения с психичен и моторен дисбаланс), в която я оставихме, а Джеймс Хелър е настоящият президент на Щатите. Новите попълнения са Ивон Страховски, Тейт Донован и Бенджамин Брат като респективно агентката, която гони Джак, политика, който не харесва Джак, и шефчето на ЦРУ в Лондон, който успява да се провали във всяко свое начинание. Все познати на феновете образци. А Мишел Феърли (Game of Thrones) се очертава да е финалният бос.

Накратко, Live Another Day работи благодарение на силни изпълнения, увлекателен сюжет и бързо действие. Само времето ще покаже дали Джак ще се завърне само за този един британски ден или заглавието ще е закана за нещо повече.

 1. Mr. L

  „Действието в първите два епизода отново се развива в реално време.
  Предполагам, че нещата ще се променят впоследствие поради намалената
  бройка на епизодите.“

  Това са имената на отделните епизоди:

  9×01 Day 9: 11:00 AM-12:00 PM
  9×02 Day 9: 12:00 PM-1:00 PM
  9×03 Day 9: 1:00 PM-2:00 PM
  9×04 Day 9: 2:00 PM-3:00 PM
  9×05 Day 9: 3:00 PM-4:00 PM
  9×06 Day 9: 4:00 PM-5:00 PM
  9×07 Day 9: 5:00 PM-6:00 PM
  9×08 Day 9: 6:00 PM-7:00 PM
  9×09 Season 9, Episode 9
  9×10 Season 9, Episode 10
  9×11 Season 9, Episode 11
  9×12 Day 9: 10:00 AM-11:00 AM
  Явно след 8-ми епизод ще се случи нещо, иначе щяха да обявят и заглавията на епизоди 9, 10 и 11 още сега 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 19 =