Spike TV се връща към сериалите

Най-новият проект на Spike TV ще е минисериал – Tut, посветен на Тутанкамон, известен и като крал Тут – най-младият фараон на Античен Египет. Неговите златни саркофази стават един от символите на античната цивилизация. Предишният такъв подобен (лимитиран) проект на телевизията беше The Kill Point, реализиран през 2007г., а последният ѝ оригинален сериал беше Blue Mountain State, който приключи през 2011г.

„Това е подходящото време Spike TV да се завърне към оригиналните продукции. Имаме нужда и от драма сериал“ – заяви Шарън Леви, вицепрезидент на телевизията.

Tut се очаква да дебютира през 2015г. и ще бъде първият опит да се представи историята на популярния владетел по телевизията. Сериалът ще бъде подкрепен и от солидна рекламна кампания.

Историята ще се фокусира върху борбата за власт и опитите на младия владетел да поведе Египет. Всичко това ще се случва на фона на предателства от страна на най-близките му хора, които се интересуват само от собствените си интереси. Младият Тут поема властта след смъртта на баща си и е принуден да се ожени сестра си, за да продължи рода. Въпреки че той е фараонът, е контролиран от трима властни мъже, които плетат интриги срещу него и бленуват да му отнемат властта. Против всички очаквания, Тут се превръща от несигурен принц в герой на бойното поле и повежда кралството към победи. След като поема по пътя, който му е отреден, и спечелва народа си, той бива предаден.

„Това е една епична история, изпълнена със сложни и силни образи, забележителни герои и силни жени“ – допълва Леви. Епизодите ще се снимат в Мароко и Канада тази есен.

Сценаристи ще са Майкъл Викърман (Impact), Брадли Бредвиг и Грег Гуглита (създатели на The Fosters). А продуцентите са Майкъл Припас, Джоел Райс и Гуглит. Другите имена в екипа са Джеръми Елис, Анджела Манцусо (Spartacus) и Леви – те също ще са част от продуцентския екип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 14 =