Hannibal

NBC реши да не изключва Hannibal от своето меню, въпреки сравнително ниските рейтинги, които сериалът продължава да бележи и във втория си сезон, макар че за него бе преместен в петък след Grimm. Тази така чакана новина ни зарадва и затова решихме да използваме малко по-нестандартно заглавие. Честито на всички фенове!

И все пак създателят Браян Фулър ще продължи да ни изумява и в третия сезон на сериала с нестандартни убийства и гениалното им разгадаване. Драмата е базирана на героите на Томас Харис и се фокусира върху отношенията между серийния убиец д-р Ханибал Лектър (Мадс Микелсън), практикуващ психиатър, и специалния ФБР следовател Уил Греъм (Хю Денси). Въпреки множеството оплаквания от ниските рейтинги на сериала, Hannibal се справя добре като за петък в 22:00 и успява да допринесе за жанровата вечер на NBC. Към момента драмата е гледана средно от 3.6 милиона зрители, 1.4 от които в групата 18-49. Освен това, тя е и DVR фаворит. Вероятно роля изигра и фактът, че продукцията на Hannibal е сравнително евтина за телевизията, тъй като се копродуцира от няколко международни компании. Има слухове, че NBC заплаща само 500,000 долара за лиценза, които се очаква да намалеят още повече за третия сезон.

Втори сезон получи и новата комедия About a Boy, което не би трябвало да изненадва никого. Романтичният ситком се справя завидно във вторник вечерите след The Voice, средно гледан от 8.3 милиона зрители с рейтинг 2.4. Партньорът на About a Boy – Growing Up Fisher, обаче не успя да получи бленувания втори сезон и беше прекратен.

NBC официално прекрати постапокалиптичната драма Revolution, чийто втори сезон бележеше поредица от ниски рейтинги още от преместването си в сряда през началото на сезон 2013-2014. Другият прекратен сериал е комедията Community, която издържа цели пет сезона. Впрочем четвъртият ѝ сезон събираше аудитория средно от 3.8 милиона зрители, но въпреки това бе много добре оценяван от критиците и поддържан от огромната маса фенове в Интернет. Продуцентите от Sony Pictures TV заявиха, че ще се опитат да намерят нов дом на сериала в някоя кабелна телевизия или стрийминг медия.

  1. Air

    Жалко за Революцията… но какво да се прави… важното е че си имаме Хани! :))

  2. dimo_967

    Браво на Hannibal ! Ама Community 🙁 🙁 🙁 …. #sixseasonsandamovie i hope !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × three =