Ревю: Бар Желание

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.3

Интригуващ

Ето, че вече е факт амбициозният проект на сайта ни, заснет от нашите приятели от Clapboard Film Studio. Благодарим на всички, които помогнаха за реализацията. Огромни благодарности към бар „Тънка червена линия“, които станаха дом на този късометражен филм.

Разбира се, коментираме и критикуваме всички (без грам милост), така че няма как да не направя ревю и на нашия проект.

Историята е как двама мъже биват гонени от трима мъжаги и с цел да им избягат се озовават в един мистериозен бар, в който разчитат, че ще намерят спасение, но бързо разбират, че това не е някакъв обикновен бар. Тук всичко е безплатно, а единственото, което може да си купиш, са суперсили. След като го изгледате, тези от вас, които са гледали доста продукции, бързо биха намерили препратки към други сериали и филми. Пък и авторът не крие, че е вдъхновен от няколко други продукции.

По принцип идеята на късометражния филм е, че в тези няколко минути се поднася една история или случка. И като цяло действието е позабързано и съсредоточено в тези малък брой минути. Тук идва и моята основна критика (ако може да се нарече така) към „Бар Желание“ – в тези 10 минути виждаме една част от дадено нещо. Не виждаме по-разгърната история, а просто част и затова не ми стои толкова като късометражен филм. Хареса ми, но ми стои адски кратко и прекъснато насред нищото. Затова се надявам това да е началото на голям проект и да има интерес от зрителите и спонсори (защото знаем, че в държавицата ни без тях не може). Но все пак се вижда, че дори нещо снимано с чист ентусиазъм може да бъде хубаво направено и най-важното – кадърно.

Актьорите се справят завидно добре. Признавам си, бях скептично настроен в това отношение. Почти всичко, което съм наблюдавал, от по-млади български актьори изобщо не ми допада, но съм убеден, че има сравнително много талантливи и кадърни хора. Този филм е доказателство. Момчетата се справят чудесно и поне според мен – истински професионално. Девойката някак си ми стоеше по… преиграваше ми в някои моменти. Но това са дребни неща, като цяло се вписваше.

И това е то – хубав резултат, изпълнен с ентусиазъм и професионализъм. Дано това е само началото.

 1. Gastly

  Не съм съгласен с написаното. Някой ще каже „ето го, поредният хейтър, нали всички българки обичаме да си плюем“ … да, ама не. Актьорската игра е много зле приятели, съмнявам се да сте си сложили някакво розови очила и да не виждате на какво прилича. Та актьорите в сапунките, които гледа майка ми играят по-добре … Разбирам, че сте свързани по някакъв начин с тази продукция, това го предполагам от хилядите реклами, анонси и т.н. на проекта, но трябва да сме реалисти.

  • Dagodfather

   Не само сме свързани. Той си е наша продукция. 🙂

   • Павел Динчов

    Да, ама по никакъв начин не обвързва това, за да не си кажа моето мнение. Наистина, мисля това и определено не съм съгласен, че цялата актьорска игра е е „много зле“. Единствено девойката според мен не се справя. Това е моето мнение и не е повлияно от каквото и да е.

    • Gastly

     И искаш да ми кажеш, че този с татуировката на врата играе добре ? …

     • Павел Динчов

      Играе съвсем, съвсем нормално. Нито гениално, нито катастрофално зле. За 10 минутки показва съвсем обикновени умения. Но със сигурност, за мен, не е тотално зле. Разни хора, разни вкусове 😉

   • RealFan

    Мнението на повечето е повлияло и от това, че си говорят на български, Да си го кажем направо – този сайт е за американско кино (нищо, че повечето звезди са от Англия, Канада или Австралия) Лично аз не гледам български сериали. Но точно това филмче което изгледах страшно много ми хареса. Поздравления за добрата продукция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 3 =