Showtime: Защо американците предпочитат кабелната телевизия?

Shameless US
Shameless US стартира в американския ефир през 2011 година, като премиерата му бе проследена от 982 хил. зрители. По време на излъчването си в САЩ, шоуто започна да приковава все повече зрители пред телевизионните екрани, като публиката му нараства с всеки следващ сезон. Премиерата на сезон 4 е проследена от 1,7 млн души, 860 хил. от които част от целевата група 18-49. По време на излъчването на сезона този рейтинг се запази и дори нарасна, като финалът на сезон 4 бе проследен от почти 2 млн души, 850 хил. от които част от групата 18-49 год. Сезон 5 е вече на път и се очаква да направи премиерата си най–късно през 2015.

Homeland
Homeland стартира през есента на 2011, като премиерата му, проследена от 1,08 млн души, се превърна в най-рейтинговата премиера на сериал в ефира на Showtime за последните 8 години. През сезон 1 тези рейтинги се покачиха и финалът на сезона бе проследен от 1,7 млн души. Сезон 2 отбеляза ръст в аудиторията на сериала с 34%, а финалът на сезона бе проследен от 2,3 млн души. През есента на 2013 стартира третият сезон на сериала, чиято премиера бе проследена от 1,88 млн души, и завърши с най–гледания епизод в историята на сериала, който събра пред екраните 2,38 млн души. Сезон 4 на Homeland се очаква да стартира през есента на 2014.

Ray Donovan
Във връзка с последния осми сезон на Dexter, Showtime решиха да пуснат нов сериал, който да се излъчва след шоуто за серийния убиец, и честта се падна на Ray Donovan. Сериалът стартира на 30 юни 2013, бе гледан от 1,35 млн души и въпреки че това беше най–гледаната премиера в ефира на Showtime в историята на канала, сериалът получи преобладаващо лоши рецензии от страна на критиците. Тези ревюта не повлияха на рейтинга на шоуто и то успя да повиши аудиторията си през сезона, а финалът, който се излъчи на 22 септември непосредствено след финала на Dexter, успя да събере пред екраните 1,41 млн души. Showtime поднови Ray Donovan за втори сезон, който ще направи премиерата си на 13 юли 2014.

Masters of Sex
Masters of Sex стартира на 29 септември 2013 с аудитория от 1 млн души. Черната комедия успя да събере добри рецензии и рейтингите ѝ се покачиха през сезона, като финалът успя да събере 1,29 млн пред телевизионните екрани. От кабелната телевизия подновиха сериала за втори сезон, който ще направи премиерата си на 13 юли 2014.

Penny Dreadful
Всъщност не съм сигурен какво има толкова да кажа за Penny Dreadful, имайки предвид, че сериалът стартира преди седмица. Като цяло рейтингът от 870 хил. души не е особено добър, но като се имат предвид положителните рецензии, които сериала получи, мисля, че през следващите седмици Penny Dreadful ще отбележи ръст в аудиторията си и най-вероятно ще получи втори сезон.

House of Lies
По време на излъчването на третия му сезон, рейтингите на шоуто отбелязаха спад, като премиерата на сезона отбеляза спад от 33% в 18-49 и около 40% спад в аудиторията на сериала. През сезона тези рейтинги успяха да се стабилизират и дори финалът му събра най–голямата публика в историята, но все пак рейтингите на HoL паднаха с около 15% в сравнение с рейтингите на сезон 2. Въпреки това феновете още няма от какво да се притесняват – Showtime поднови House of Lies за четвърти сезон през февруари.

Californication
Californication е един от най–известните сериали на Showtime в световен мащаб. Шоуто се излъчва в около 50 държави и все пак не е толкова добре прието в американския ефир. Средните рейтинги на шестия му сезон са 300 хил. в 18-49 и около 700 хил. зрители аудитория. Въпреки не особено добрите рейтинги, Showtime даде един последен седми сезон на сериала, който направи премиерата си в Щатите в средата на април 2014.

Nurse Jackie
Nurse Jackie стартира в ефира на Showtime през 2009 година, като премиерата бе проследена от 1,38 млн души, което я прави една от най–гледаните за телевизионния канал. През сезон 1 тези рейтинги се запазиха, но не за дълго. През сезоните от 2 до 5 рейтингите бяха в диапазона 500-700 хил., което е достатъчно за сериал, част от лятната телевизионна програма. През сезон 5 и 6 рейтингите на сериала скочиха до 850 хил. души и телевизията поднови Nurse Jackie за сезон 7, който трябва да направи премиерата си през 2015 година.

  1. Anonimen

    Нормално е все пак в Сащ кабелните телевизии създават сериали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 8 =