Може да видите предните части тук и тук.

Навярно ще има някой спойлер, но няма как. Внимавайте, предупредени сте.

Hawaii Five-O (4-ти сезон, подновен за 5-ти) – Всичко си е както в предишните сезони. Интересни случаи, интересни и забавни моменти. Изобщо този тип сериал си остава неангажиращ и разпускащ до краен предел. По принцип не съм чак такъв фен на сериали тип „От местопрестъплението“, в които всеки епизод си е самостоятелен и от дъжд на вятър вкарват малко основна идея. Може би затова този сезон не ми допадна толкова, колкото другите. Тук беше налице точно това – епизод за епизод без вмъкване на почти никаква цялостна идея. Да, научихме разни неща за Уо Фат, но пак ми беше малко. Хубав сезон, но все пак дано за в бъдеще вкарат повече основна идея и повече заплетен сюжет.

Two and a Half Men (11-ти сезон, подновен за последен сезон, най-накрая) – От години вече си го гледам по инерция и така и ще продължа. Този сезон изобщо по нищо не се отличава от предните. Имаше забавни неща, имаше дразнещи неща, имаше всичко. И все пак като че ли минава малко границата и вече клони към по-безинтересно и не толкова забавно. Дори и изцепките на Алън вече не са толкова…. някак си спонтанно забавни. По-скоро идват вече леко досадни. Но все пак последните епизоди бяха искрено забавни и дебилни и се получиха доста добри. На есен продължаваме като за последно, няма как.

Resurrection (нов, подновен) – 8 епизода и е подновен за нов втори сезон. Честно казано, в тези 8 епизода зададоха куп въпроси и не получихме нито един отговор. Дано това се промени в новите епизоди и изобщо, ако бъдат повечко, няма да сбъркат. Историята има потенциал, още от първия епизод си личи. Тук може да видите първите ми впечатления. И сами разбирате, че след тези оскъдни епизодчета, в които нищо (съществено) почти не се случи, не се е променило мнението ми. ABC залагаше много на сериала. Той оправда долу-горе очакванията и изкара сносни рейтинги, но все пак от смислена гледна точка – липсва му нещо, липсва обръщане на внимание на самата мистерия, на свръхестественото. Както бях писал и преди – стана точно това, което се опасявах – обръщат голямо внимание на хората и семействата, а не толкова на интересното, според мен. И да, ясно ми е, че това е телевизия ABC, но се надявам нещата да се променят в новите епизоди.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (нов, подновен) – Стигаме до един от предполагаемите хитове на годината. Залагаше се много на този проект. Донякъде оправдаха очакванията, та даже с всеки един нов епизод се справят все по-добре и по-добре. Тук може да обърнете внимание на по-обстойна статия на колегата, подкрепям неговото мнение относно това, че имаше слаби епизоди, но, както казах вече и аз, не трябва да се отказвате, с всеки нов епизод стават все по-добри. А последните няколко са брутално добри. Изобщо, хубаво е, че е подновен, има нужда от такъв проект, който да действа като продължение на блокбъстърите. Да, Тор нямаше какво толкова да се споменава в сериите, но с новия Капитан – гледах филма и на следващия ден гледах епизода на сериала… Прекрасна комбинация! Убийствено добре комбинираха нещата и се получи удивителен резултат. Точно заради такива дръзки решения би било хубаво да съществува подобен сериал. Надявам се, нататък да стават все по-добри. Както видяхме, имаше немалко епизоди – пълнежи, но от един момент са във възходяща линия. Ако сте фенове на комиксите и по-специално Марвел вселената, отупайте го на един дъх.

The Blacklist (нов, подновен) – Стигаме до истинския хит за тази година, до сериала, който (за мен) постигна нещо, което не толкова много други продукции са успявали само за 22 епизода. Постигна това, че нито един епизод не беше излишен, нито един епизод не беше пълнеж, без грам смисъл. Всичко беше една история, разделена на отделни части, които в крайна сметка в последните епизоди се сглобяват и резултатът е най-интересното нещо за този сезон. Визирам всичко – нови, стари сериали… Нищо друго не ми беше толкова интересно, както тези 22 епизода. Джеймс Спейдър прави умопомрачително силна роля! Наблюдавал съм го само из адвокатските сериалчета и дори и там е показвал заложби, но тук прави удивителна роля. Изобщо цялостната идея на сериала е изпипана и те държи постоянно в напрежение и доста неща са изненадващи (поне за мен), което много рядко ми се случва. Дори и Меган Буум (агент Кийн) ми се вписа в картинката, въпреки че не съм фен (да не кажа по-тежка дума) на актрисата. Изобщо взаимотношенията им (на агент Кийн и Ред) са едно от най-интересните неща. Надявам се, че и вторият сезон ще поддържат това ниво и ще получим отново толкова добър сезон. Ако сте се чудили дали да го започвате, ако пък изобщо не сте го чували този сериал (малко вероятно де), действайте смело. Стига да ви харесват екшъни с основна идея, която върви постоянно (рядкост за такъв тип сериали!), започвайте го веднага.

Person of Interest (3-ти сезон, подновен) –  Един от най-недооценените сериали, които продължават с нови епизоди. Тук може да хвърлите едно око. И все пак тази седмица стана ясно, че най-накрая ще започнат да го дават по българска телевизия. Крайно време беше. Иначе новият сезон е може би най-добрият до момента. Сценарият на всичките епизодите беше страхотен, с една обща и ясна идея, която се изяснява в последните епизоди. Отново – без епизоди пълнежи, чисто и просто интересни и занимателни епизоди. Новите лица в сезона се справиха чудно и за пореден път се убеждавам, че актьорският състав е едно от най-хубавите неща в този сериал. Въпреки че трябваше да се сбогуваме с Картър, сезонът беше на ниво и държеше под напрежение до самия край. Финалът беше измислен много кадърно и ако не беше подновен (за което грам съмнение не съм имал), би бил подходящ край на сериала. Надявам се, да не се получи така след новия сезон да съжаля, че всичко не е свършило сега. И в това нямам грам съмнение, че би станало, но знае ли човек. Туй то, след няколко месеца отново ще видим Рийз и Харолд.

Arrow (2-ри сезон, подновен) – Ето, че DC сериалът изкара още един сезон и ще видим поне още един догодина. Вторият сезон, честно казано, повече ми хареса. Дори и Лоръл не я дават чак толкова много и не изнервя до краен предел (асоциацията ми винаги ще е като с Лана (Smallville), която беше причината да зарежа сериала на 5-6 сезон някъде). Вкараха нови персонажи и дори в един момент си беше пренаселено, но пък сценарият беше на ниво и сериите бяха истински интересни. Финалните сцени с десетките „нинджи“ бяха прекрасно направени. Станахме свидетели на появата на един друг обичан персонаж – The Flash. И то по-скоро раждането на този герой, който ще придобие собствен сериал наесен. С интерес очаквам преплитането на двата сериала и също така да се вдигне още повече интригуващият момент и да сме свидетели на интересни епизоди.

 

Следва продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 20 =