Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьори
Обща оценка

5.7

Несвързан

Пролет пукна и редица сериали заедно с нея. Но подобно на митичната хидра, за всеки паднал сериал идват няколко, които да заемат мястото му. Такова е и новото предложение на FOX.

Gang Related разказва за Раян Лопез (Рамон Родригез) – член на мафиотска банда, който е внедрен в полицейския участък на Лос Анджелис с цел да достигне до отдела за борба с мафията. Там той трябва да балансира задълженията си към семейството си от престъпници и чувството за лоялност към новото му семейство в полицията. В момента, който прочетох това, се сетих за The Departed. А като гледах пилота видях, че е жалка Bizzaro версия на Под прикритие.

Сценарист е Крис Морган (Fast & Furious) и е невероятно колко клишета е успял да набута само за 45 минути. Без да губим време виждаме гангстер, който отглежда сираче като собствен син, гангстер, който се опитва да излезе чист от всичко, азиатец, който се прави на много корав, и негър от гетото, който разказва история за курви. След четири сезона на Под прикритие имам чувството, че мога да предскажа абсолютно всяко развитие в сюжета и не мисля, че от телевизията ще му дадат шанс да избяга от клишетата, в които е затънал.

Главната роля е поверена на Рамон Родригез, който най-вероятно не сте гледали в римейка на Charlie’s Angels, защото той имаше около 15 зрители, или сигурно не сте забелязали в Transformers Revenge of the Fallen. Има причина за това и тя е, че той не е особено талантлив. И тук не показва никаква заявка за актьорска игра. През цялото време само сменяше физиономията „Пуля се тъпо” с „Гледам тъжно, защото съм предател”. Наистина е тъжно, защото другият индивид, който хич не го бива в актьорското майсторство, е RZA (Californication), a той е на светлини години от Родригез.

По-добрите представители на каста са Сунг Канг (поредицата Fast & Furious) като гореспоменатия корав азиатец, Клиф Къртис (Missing) като баш гангстера, който се е спънал в магазин за татуировки, и Тери О’Куин, който влиза в ролята на Сам Чапъл – строг полицейски шеф, който наглежда Отдела за борба с мафията. На О’Куин не му върви след LOST и не виждам скоро да му се усмихне късметът.

С две думи, Gang Related не струва. Ако искате да гледате някой криминален сериал на екран, има къде къде по-качествени продукции, на които може да отделите внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + one =