Netflix навлиза в Европа

От Netflix официално обявиха намерението си да се разпространят още повече в Европа. Държавите, в които ще е достъпен стрийминг гигантът по-късно през тази година, са Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия и Люксембург.

Анализаторът Йън Мауд коментира: „Германия би била труден пазар по простата причина, че там има минимални инвестиции в телевизията“. Във Франция от месеци наред се водят преговори с правителството и телевизионната индустрия в страната и след няколко месеца услугата ще е достъпна. Европейската база ще е в Люксембург. И така ще навлезе в ограничението, което е за излъчване на филмови продукции поне 3 години след премиерата им. За телевизионните продукции не важи. Сериалът на Netlix, House of Cards, вече беше излъчен по Canal Plus и въвеждането на услугата се явява като конкуренция.

От Netlix обявиха, че каталогът им ще предлага продукции както от Холивуд, така и местни и световни сериали и филми. Услугата има 48 милиона зрители в 40 страни. Това разширение в Европа е продължение на това от 2012г., когато услугата стана достъпна във Великобритания, Ирландия, Дания, Финландия, Норвегия и Швеция. А пък миналата година беше вече стана достъпна и в Холандия. Припомняме ви, че тази година се очаква Netflix да навлезе и в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + nineteen =