Скучен и предвидим.

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4.2

Предвидим

Телевизията TNT се радва на някои добри попадения, като например Leverage и Falling Skies. На дневен ред обаче идва поредната полицейска продукция с банален сюжет – всичко се върти около едно убийство и постепенно се разкриват нишки от него. Но дали в новия сериал Murder in the First има нещо заслужаващо си, или това е поредният посредствен проект с баналната тематика за PD-тата (американските полицейски управления)?

Като цяло историята не се разкрива напълно с пилотната серия – в основата на сюжета стоят двама полицейски инспектори, разследващи съмнително убийство. Всички улики водят до вундеркинд от Силиконовата долина и всичко малко или много се превръща в каша. Това обаче е хубаво в случая, защото така се постига нужната доза мистерия, достатъчна (за някои) да прикове вниманието на зрителя и към следващите епизоди. За жалост, това най-вероятно е единственото хубаво в творението на TNT. От всичко друго струи изтърканост, скука и баналност.

Така и не можах да разбера защо (малък СПОЙЛЕР) единият полицай трябва да преживява семейна трагедия и да е психически нестабилен. Въпреки че е по-вероятно това да бъде обяснено впоследствие, цялото нещо е малко излишно в пилота. Може би сценаристите са искали да добавят пресилена доза нестандартност в предвидимостта на всички действия на главните герои. Всичко друго случващо се можете да си го представите безпроблемно преди то да се е случило на екрана.

За звук не можем да кажем нещо определено – той не е основна част от Murder in the First. Актьорският състав е пълен с нови хора, като изключение единствено правят Иън Антъни Дейл, познат ни от Hawaii Five-0, както и Том Фелтън (небезизвестният Драко Малфой в Harry Potter). Именно последният ми остави и добро впечатление с актьорската си игра и метаморфозата му от добър в лош.

Не мисля, че има смисъл да си губите времето с Murder in the First. Можете пък да го гледате, за да видите дали съм прав. Може даже да ви хареса. В единия случай ще се съгласите с мен, в другия ще имате ново сериалче за следене – и при двата все някой печели.

  1. Павел Динчов

    Да, получих още един сериал, на който да му дам поне още няколко епизода шанс. Пилотния беше чуден. И точно нещото, което ме израдва е самата история на този полицай и изобщо нестабилността. И като цяло някои неща се виждат като предвидими, но пък в крайна сметка се получава малко по-различно. Том Фелтън си е истинско попадение в този пилотен епизод. Определено събуди интереса ми и ще го гледам натам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + fourteen =