Memory Lane: I Spy… Love

Здравейте и добре дошли отново в Memory Lane, любимият ви начин за откриване на забравени съкровища от архивите на сериалите. Тази седмица се гмуркаме в шпионския високотехнологичен свят на едно шоу, което привлече много фенове с точната си комбинация от зрелищен екшън, добра комедия и лека романтика за привкус. И това е… сетихте ли се? Chuck!

Шоуто се излъчва по NBC от 2007 до 2012. Макар че направи цели 91 епизода в 5 сезона, това беше един от сериалите, който някак си се прокрадва измежду капките, за да се задържи на екран. Chuck винаги беше на ръба, но живееше благодарение на верните фенове, които искаха да прекарват още и още време в любимия Buy More.

Не знам дали сте съгласни, но за мен точно в това сериалче се появи една от най-сладките и обичани двойки на телевизионния екран. Чаровният Закари Леви и изкусителната Ивон Страховски се справиха прекрасно в пресъздаването на любовната история на Чък и Сара. И днес ще си припомним едни от най-хубавите им моменти.

През годините Чък си събра доста врагове и въпреки че личният ми любимец е Шоу (по-известен на някои като Супермен), няма да забравим и Волкоф, който създаваше проблеми в четвъртия сезон. Моментът, в който Чък го „побеждава“ и антагонистът е арестуван, е радостен, но нищо не може да се сравни с това, което следва. Самият създател на сериала, Джош Шуарц (The OC, Gossip Girl), определя последните 10 минути на въпросния епизод като „най-добрите в историята на шоуто“. Вижте кратка част от тях:

Ели, сестрата на Чък, ражда, а той… да, предлага брак на Сара! Понякога простите неща са най-добри. Точно затова решението на режисьора да представи сцената по този начин е толкова сполучливо. На преден фон е нещо толкова банално като звука на прахосмукачката, докато отзад виждаме целувките и прегръдките. Прекрасно! И след всички опити на Чък да направи перфектното предложение, този обикновен начин се получи.

Разбира се, за настроението помага саундтракът. Ако „Young Blood“ на TheNaked and Famous ви звучи познато, това е защото сте я срещали в още поне няколко сериала, сред които Gossip Girl, The Secret Circle, Covert Affairs и други. И наистина парчето звучи оптимистично и зареждащо:

А какво става след това с Чък и Сара? Е как, сватба, естествено. И още много щастливи мигове, докато… spoiler alert! …накрая Сара не губи всичките си спомени за любимия. Аз очаквах сериал като тази да завърши с по-щастлива нотка, но сценаристите са били на друго мнение. И все пак в последната сцена, когато Чък и Сара са заедно на плажа, има надежда, че всичко ще се оправи. НАЛИ?

Що се отнася до самите актьори, Закари Леви (34) не е имал други запомнящи се роли на малкия екран, а липсата му е осезаема. Поне имахме шанса да гледаме Ивон (32) в ролята на Хана в Dexter (която предизвика различни реакции у феновете), а сега и в 24: Live Another Day.

А вие какво мислите за финала на Chuck? Липсват ли ви едноименният герой и Сара? Кой е любимият ви момент от историята на двойката? С кого си подхожда повече Ивон – Закари или Майкъл Си Хол? Отговорите на тези въпроси, както и всякакви други коментари, може да оставите под статията.

Очаквайте нови издания на рубриката тази есен! А ако ви липсваме прекалено, може да четете старите издания тук.

PS: Обмислях фокусът на статията да бъде върху Jeffster, но (може би за щастие) се отказах. И все пак верните фенове ще се зарадват на клипа по-долу. Поздрав!

  1. Meli Foka

    Спомням си как това сериалче го загледах случайно по ТВ-то (въртяха го сутрин по FOX, точно когато ТВ-то ми работеше само за да си имам някакъв звуков фон). Направи ми впечатление и реших да си сваля и 5-те сезона, изгледах ги за 3-4 дни и много ме зареди сериалчето. Понеже обаче ми е къса паметта и не мога да кажа коя точно ми е любимата сцена, а и е трудно (имаше доста такива, на които съм се смяла със сълзи, а на други съм се разплаквала почти), ще отговоря само на другия въпрос – дали Ивон ми харесва повече като Сара или като Хана в Dexter. Определено си я предпочитам повече като Сара Уокър. В Dexter самата героиня ми беше някак си антипатична, някак си като че ли тази роля не беше за Ивон, но като цяло – не мога да се оплача.

  2. Relinquished

    Да не забравяме и Морган, който също ще се запомни с ролята си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − two =