Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

3

Корабокрушение

За кратко време опасен вирус избива около половината от човечеството, като се смята, че едва около 20% са останали незаразени. Последният шанс за откриването на ваксина се намира на борда на боен кораб от американския флот… Значи, това не звучи като най-оригиналната идея за сериал на света, но в правилните ръце би се получило нещо поне малко занимателно, подобно на The Walking Dead. Проблемът е, че идеята е попаднала в ръцете на Майкъл Бей и неговия екип.

Игралните филми на горепосочения са изпълнени с едни от най-безумните диалози евър, с твърде изкуствен патос и драма, както и с много експлозии. The Last Ship, продуциран от Бей, ни дава от същото минус впечатляващите експлозии и разрушенията – там, където той всъщност е най-силен.

Сценарият си е сбор от клишета, от които се пръкват други клишета. Самият сериал е правен по едноименна книга от 1988г. и май е хубаво, че авторът ѝ е мъртъв, за да не гледа какво се случва с произведението му. Героите са едноизмерни, а актьорската игра е смехотворна – повечето актьори са толкова дървени, че може и да са завършили НАТФИЗ. Поне Рона Митра все още е сексапилна. Повярвайте ми, това последното е един от малкото плюсове на The Last Ship. Другият е, че снимките са се състояли на истински бойни кораби и поне визуално сериалът го докарва до някакъв реализъм. Лошото е, че бойните сцени на моменти изглеждаха като аматьорско видео…

Ако темата ви е интересна, по-добре си изгледайте The Road, Contagion, 28 Days Later, 12 Monkeys или нещо друго с малко повече смисъл, съдържащ се в него. The Last Ship засега не предлага нищо повече от едно безмозъчно забавление със съмнителни качества. Възможно е по-натам нещата да се подобрят, но едва ли ще съм от тези, които ще му дадат още един шанс.

 1. Павел Динчов

  В този втори епизод имаше толкова кешън и действие и смисъл, колкото в 3 сезона на Мъртвите. Много, много добър епизод.

  • Анонимен

   тая shit – ня не може да стъпи и на малкия пръст на twd, нищо не разбирате, а уж сте „автори“!

 2. Павел Динчов

  Определено не ми беше толкова зле, колкото явно на автора. Реално просто беше скучен и почти нищо не се случи. Но все пак ще му дам поне епизод шанс.

 3. Christian Katrev

  Съгласен съм с ревюто. Едвам изгледах епизода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 4 =