Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

2

Загуба на време

Френската трилогия Taxi на Люк Бесон е една от най-забавните и интересни комедии, които съм наблюдавал. Хем направена с щипка екшън, хем се счупваш да се смееш. След което на някой му дойде гениалната идея, че е нужен американски вариант и бяхме свидетели на Taxi – жалка картинка и поредното доказателство, че повечето американски версии на някои утвърдени неща просто не стават.

Ето, че стигаме и до това нещо. Отново „гениална“ идея. И се ражда сериал, който е тотално излишен и не виждам с какво може да привлече, който и да е. Ясно е, че се харесват (на американския масов зрител) сериали, в които детектив има странен партньор и разследват дадени случаи. Дали Bones, дали The Mentalist, дали Castle, дали Perception, дали… На прима виста се сещам за тези. И не ме разбирайте погрешно, някои от точно тези сериали са ми доста любими и ги гледам с кеф. Тази позната формула – конкретен случай събира главния герой с този „консултант“ и за в бъдеще работят заедно в различни случаи и тук-таме вкарват една основна идея… Ужасно се изтърка и поне на мен ми дотяга адски много да отделям време и внимание.

Тук историята се върти около детектив Кат Съливан (в ролята звездата от Grey’s Anatomy – Шайлър Лей), която е изгубила баща си и неуморно разследва и търси убиеца му. Конкретен случай я събира с Лео (в ролята Джаки Идо, Inglourious Basterds), кадърен шофьор на такси, който преценява много добре хората. Няма нужда да ви преразказвам епизода, просто така се получава, че двамата действат в екип. В този пилотен епизод сме свидетели на действие без грам напрежение и заплетен сценарий, предопределящ съдбата на драмата. Другите актьори не показват абсолютно нищо. И да сме честни, в такъв тип сериали ролите не са нещо специално и не се раждат уникални образи (изключвам главните герои, разбира се). Дженифър Еспозито, Али Уокър (Profiler), Джеймс Колби (Person Of Interest), Бил Хек (Pan Am), Хосе Зунига (Body Of Proof) и т.н. се появяват за някакви минутки. Нищо, нищо специално и запомнящо се.

Ако ви се гледа нещо неангажиращо, което ще забравите 2 минути след края, това е вашият сериал. Тук няма да намерите нищо уникално, дори напротив – ще видите адски много познати неща, клишета на кило и (съдейки от пилотката) липса на хумор. Затова ви препоръчвам вместо да гледате 12 епизода на този сериал, по-добре си дръпнете и изгледайте оригиналната трилогия и се забавлявайте. Няма да сбъркате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 1 =