Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Интересен и неангажиращ, но нищо особено.

Има сериали, които са просто за разпускане и отмора и в никакъв случай не предлагат някакви задълбочени сюжетни нишки. Понякога им се получава, понякога не. Случаят Reckless определено е успех – продукцията е неангажираща и достатъчно интересна, за да прикове вниманието и да държи зрителя в напрежение.

Въпреки че в творението на американския хегемон CBS нищо не е ново или авангардно, сериалът е добре направен и пилотната серия успява да задържа вниманието във всеки един момент. Главната история се върти около двама адвокати, борещи се по еднакви случаи от двете страни на престъплението. Впоследствие се намесват поредица от интриги, секс скандали и манипулация, които допълнително развиват историята и показват отделни аспекти от нея. Всичко е направено доста добре – актьорите са подходящи за ролите си, съспенсът във всеки един момент е осигурен, дори самият финал на първия епизод ни дава причина да проследим и следващите серии. Последно, но не на последно място, за цялостното усещане на атмосферата допринася и слънчевото курортно градче Чарлстън, където се развива действието.

Като минус на сериала можем да определим самите роли на главните герои. Двамата адвокати (в ролите Anna Wood и Cam Gigandet) сякаш са детективи в защитаването на позициите си – те ходят да говорят със заподозрени, оглеждат местопрестъпленията и преглеждат улики. Нещо, което може би в реалния свят не би се случило и не е реалната работа на съдебните защитници. Така Reckless се превръща повече в детективска драма, отколкото в адвокатска, и губи и малката си оригинална идея, вложена в сериала.

Като цяло не съм разочарован, че гледах Reckless. Сериалът е добре направен, но липсата му на уникалност и достатъчна оригиналност му отреждат средната оценка. Бих препоръчал да му дадете шанс, може би докато разпускате между двата мача на Световното, преди да се отдадете отново на футболни страсти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − nineteen =