FOX прекрати Hieroglyph преди да го излъчи

FOX реши, че в крайна сметка няма да осигури мястото на новата амбициозна древноегипетска драма в програмната си схема за новия тв сезон. Телевизията дръпна шалтера на фентъзи трилъра, след като предварително му беше поръчала епизоди за излъчване през полусезона.

Според различни източници сценаристите на сериала са били уведомени за това вчера сутринта. В Hieroglyph участваха Макс Браун, Рийс Ричи, Кондола Рашад и Джон Рис-Дейвис. Загубата няма да е голяма, защото беше заснет само един епизод – пилотния. Въпреки това вече е бил подготвен сценарий за следващите няколко епизода. Изглежда причината за изключително ранното прекратяване на драмата е, че от FOX не са успели да задоволят първоначалните си виждания спрямо креативността на крайния продукт.

Иначе е рядко срещано национална телевизия да прекрати одобрен вече проект, но това не е прецедент. Миналата година FOX го направи със ситкома Us & Them с участието на Джейсън Ритър. Същото стана и с Next Caller на NBC, в който участваше Дейн Кук. В повечето случаи така се подхожда с евтини комедии или реалити предавания, а не събрали моментум драма сериали. Но през 2010 година се случи нещо подобно и с постапокалиптичната сай-фай драма Day One, която NBC беше подготвила за новия сезон.

Припомняме ви, че действието в Hieroglyph се развиваше в Египет, където фантазията и реалността се сливат. В главната роля е Макс Браун, чийто герой Амброуз, известен крадец, е измъкнат от затвора от Фараона (Рийс Ричи), за да работи за него. Той преминава през изумителни палати, завладяващи наложнички, безмилостни престъпници, както и дори няколко магьосници.

И макар че сериалът е вече прекратен, все още може да видите неговия трейлър.

  1. Venceslav Cenov

    Много съм разочарован от тази новина. Този сериал беше едно от най-интересните предложения за новият сезон. Надявам се ако има възможност някоя друга телевизия да го закупи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × one =