Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

3.3

Изтъркан до болка

Ясно ми беше, че този епизод няма да ми покаже нещо различно; нещо, което да го отличава от десетките подобни, които излязоха в последните години. Но все пак му дадох шанс. Сами се досещате, че мнението ми клони към това, че загубих 40 минути от живота си.

Историята се върти около Тони Браво (Габриел Луна), агент в Агенцията за борба с наркотиците, който е забелязан от ЦРУ и вербуван да участва в мисия под прикритие. И то как вербуван – ставаме свидетели на една гонитба, след което става ясно, че е засечен от сателит и е изчислено каква скорост развива… И така е „одобрен“, за да участва в мисията под прикритие във футболен отбор. „Абсурдно“ е меко казано. Разбира се, имаме по-малък брат затворник и така освобождаването му е козът на агентите и нашият веднага се съгласява. По принцип мразя някой да ми разказва сцена по сцена даден епизод, но тук няма как иначе, затова ще ви нахвърлям още няколко безумни сцени и дано ви откажа от това да си загубите времето. След това виждаме и как той бива трениран за отбора – разбира се, какво по-интересно и оригинално от това жена да го тренира на футбол?! И изобщо тренировките са толкова безумни и абсурдни, че няма накъде повече. Имаме похотливата дъщеря на собственика на отбора, имаме остроумния съотборник, имаме мистериозен лошко… Клише върху клишето.

Ако си мислите, че поне екипът е създаден една идея по-оригинално – не, грешите. Имаме една красива агентка (която очаквам, че максимум след 2 епизода ще бъде „привлечена“ към нашето геройче), имаме и един скептичен агент, който пуска клише след клише. Изумително е как Алфред Молина (в ролята на собственика на отбора) се е съгласил да участва тук и то дори ролята му (поне в този епизод) не е толкова голяма и значима. Изобщо актьорите не заслужават никакво внимание. Към края се появи една единствена сценичка, която посъбуди интереса ми. Съмнява ме да му дам още един шанс, но може и да стане. Дано завъртят нещата и се появи някаква интересна нишка.

Като цяло този епизод ни представя виждани неща в десетки други продукции и не изгражда нищо оригинално и свое. Наистина, с колегите сме в (с леки изключения, разбира се) негативна серия за новите заглавия, но просто няма как. Идеята на такъв сериал не е нова, но е възможно да се постараеш и да направиш поне нещо оригинално, а не „да взема оттук“, „да взема оттам“. Ако ви се гледа нещо неангажиращо, действайте. Сериалчето не затормозява, но пък и не показва нищо специално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + ten =