The Magicians

Syfy разработва сериал по „Колеж за магьосници” на Лев Гросман

Телевизията даде зелена светлина на пилотен епизод по фантастичната трилогия на Лев Гросман. Сценарият е от Джон МакНамара (Prime Suspect) и Сера Гамбъл (Supernatural), а пък Майкъл Лондон и Джанис Уилямс ще са продуценти.

В центъра на книгите (първата излезе през 2009г.) стоят младежи, които изучават магия и разкриват някои неща, които са истински и дори са заплаха за човечеството. Трилогията (The Magicians, The Magician King и The Magician’s Land) е публикувана в 22 държави.

Това не е първият опит за реализиране на тази трилогия. През октомври 2011г. FOX се сдоби с правата. Тогава сценаристи бяха Ашли Милър и Зак Стенц (X-Men: First Class и Thor), но проектът не се реализира. Тогава Гросман написа в блога си, че е разочарован от случилото се и че ще продължи да търси друго място за реализация.

Това е поредният обявен нов проект на Syfy. Припомняме, че през ноември ще дебютира 6-епизодният Ascension, а пък през 2015 – 12 Monkeys, The Killjoys и The Expanse.

  1. Не обръщайте внимание на идиотското българско заглавие, това е един от най-страхотните романи, които съм чел. Гадното е, че има много възможности да го развалят с филма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × five =