Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Свеж и разпускащ

Уилям Ръш е доктор по професия, който я практикува по малко по-различен начин. Работи на повикване и прави чудеса, за да оправя бъкиите на своите клиенти без да намесва властите. Работи само с пари в брой и е дискретен, каквито и да са случаите. Има си своите проблеми – употребява почти всичко: кокаин, марихуана, хапчета…

Дотук нормално е да звучи познато – Ray Donovan, Royal Pains и още заглавия биха се вписали в този сюжет. Разбира се, с няколко разлики – Рей оправяше бъкиите без да е доктор, докато Ханк просто беше на повикване и лекуваше странните и интересни случаи. Споменавам тези две заглавия, защото този нов сериал прави някакъв паралел между тях и е взел най-доброто от тях. Донован не можа да ме грабне и го спрях след 5-ти епизод. Точно затова този сериал ме грабна веднага – не търси някакъв грандиозен замисъл и не те затормозява по никакъв начин, дори напротив – разспуска те до краен предел. Далеч съм от мисълта да ви убеждавам, че този пилотен епизод беше нещо велико и невиждано. Искам да ви накарам да му дадете шанс, защото беше свеж, интересен и приятен епизод. Над приличното начало за летен, неангажиращ сериал.

Актьорският състав се състои от симпатични актьори, които се вписват добре в цялостната обстановка – Том Елис (в ролята на Ръш, Merlin), Лорънс Тейт (в ролята на бивш колега на Ръш, House of Cards), Одет Анабъл (в ролята на първата любима на Ръш, Banshee) и Сара Хабъл (в ролята на асистентката на Ръш, Underemployed). Имаше и други актьори, които се появиха като отделни случаи, но това ще е основното ядро действащи лица.

Нещото, което очаквам от този сериал (и вече го получих в пилотния епизод), е да има интересни случаи и да поддържа неангажиращия си вид, да е забавно, да бъде нещо, което да те разпусне и да те накара да позабравиш сивото си ежедневие. Препоръчвам да му дадете шанс.

  1. Гледах – допадна ми. Сравненията с Royal Pains са много на място. Също бих го сравнил с Rake, само че Rush е по-добрият – не те кара да съжаляваш главния герой и да се чудиш каква издънка ще направи. Определено ще гледам следващите серии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 3 =