Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

9

Изненадващо добър

Бях доста скептично настроен, когато загледах първия епизод на Satisfaction, заради глупавото заглавие и постера, който показва мъж и жена, лежащи един до друг в леглото, но доста бързо промених негативното си отношение. Може би защото харесвам истории, в които обикновени или направо скучни хора откачат и започват да правят това, което им се иска – като Fargo и Breaking Bad. Ако и вие харесвате подобни, гарантирам, че Satisfaction ще ви допадне, дори и без убийства и производство на наркотици.

Сериалът разказва за семейство Труман, които на пръв поглед (а и на втори и трети) са напълно нормални – едно щастливо семейство. Но това е само на повърхността, вътрешно всеки от тях се чувства незадоволен.

Съпругът Нийл (The Glades), успешен брокер, е отегчен от скучното си ежедневие, от подредения си живот и от еднообразната си работа. Един ден не издържа и доста впечатляващо напуска работата си само за да се прибере по-рано и да открие, че жена му му изневерява. И то с платен любовник.

Съпругата  пък е скучаеща домакиня, чието единствено забавление е литературният клуб, който събира веднъж седмично. Една вечер решава да изведе приятелките си на дискотека, сбива се и се хваща с жиголо.

Дъщерята мрази скъпото училище, в което я пращат, и след като разкрива пред всички за тайната връзка на двама свои учители с провокативна песен, е изключена.

Сериалът показва любовта, отчуждението, тайните и лицемерието на семейния живот, без да става дори за секунда банален, въпреки изтърканата тема. Сюжетът е разчупено и интересно представен от различни гледни точки с много силни и още повече забавни моменти и диалози.

Трудно ми е да правя предположения за бъдещото развитие, но идеята определено има потенциал да интригува зрителите за продължителен период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + 20 =