Syfy с нов проект по романа „Войната на старците“

Tелевизия Syfy придоби правата да екранизира поредния научно-фантастична роман. Става въпрос за „Войната на старците“ на Джон Скалзи (номинирания за Оскар за Hugo). Цялата информация е подплатена и с привличането на доказалия се режисьор Волфганг Петерсен (Das Boot, Air Force One), както и продуцента Скот Стъбар (Safe House, Ted). Джейк Торнтън и Бен Лустиг (и двамата са работили по Winter’s Knight) ще напишат пилотния епизод.

Проектът ще се казва Ghost Brigades. Историята следва Джон Пери – 75-годишен, който се присъединява към Колониалната защитна войска и се включва във вековна война за разпростирането на човека в Космоса. Технологията позволява опитни войници да използват млади тела в разгара на войната. Но след пристигането си Джон се забърква с мистериозна жена и започва да разплита конспирация, свързана с елитен боен отряд на име Призрачните бригади (The Ghost Brigades).

Новината за този проект идва малко след обявеното от телевизията стартиране на разработването на фантастичната поредица по книгите на Лев Гросман – The Magicians. Отделно, директно бе поръчан и The Expanse, базиран на „Левиатан се пробужда“ на Джеймс С.А. Кори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × five =