Робин Уилямс почина на 63

Носителят на наградите Оскар и комик Робин Уилямс почина на 63 години. Според полицай от окръг Марин, Калифорния актьорът е бил намерен „в безсъзнание и не е дишал“ вчера преди обяд (11 август) в дома си в град Тибурон. Полицията е пристигнала на адреса след прозвъняване на телефон 911, а в 12:02 екип на бърза помощ е констатирал смъртта. Уилямс е видян жив за последен път в неделя вечерта.

Полицията вече разследва причината за смъртта, но от екипа на местния шериф смятат, че е самоубийство вследствие на асфиксия. Съдебномедицинската експертиза и пресконференция са насрочени за днес.

Говорителката на актьора Мара Буксбаум сподели, че в последно време Уилямс „се е борил с тежка депресия. Това е трагична и внезапна загуба. Семейството моли за спазването на техния личен живот, тъгувайки в този толкова труден момент“.

Сюзън Шнайдър, съпругата на Уилямс, каза: „Вчера аз загубих моя съпруг и моя най-добър приятел, а светът загуби един от най-обичаните артисти и едно прекрасно човешко същество. Напълно съкрушена съм. От името на цялото семейство на Робин, молим за уединение по време на тази дълбока скръб. Надяваме се, че фокусът няма да бъде върху смъртта на Робин, а върху безбройните мигове на радост и смях, с които той дари милиони хора“.

Наскоро Уилямс се записа за подновяване на програмата с 12-те стъпки, за да се съсредоточи върху трезвеността си. Актьорът винаги е бил отворен за проблемите си с пиенето и кокаина, за което говори още в началото на 80-те и потърси лечение през 2006 за злоупотреба с алкохол.

Уилямс има четири номинации за Оскар и един спечелен Оскар за поддържащата роля на психотерапевта д-р Шон Магуайър в Good Will Hunting. Най-скорошната му роля бе в CBS комедията The Crazy Ones, която бе прекратена след първия си сезон. За ролята си на шеф на рекламна агенция в сериала той бе номиниран за наградите „Изборът на публиката“. Освен това, наскоро участва в Angriest Man in Brooklyn, където си партнираше с Мила Кунис, Мелиса Лео и Питър Динклидж. Следващият му проект беше Night at the Museum: Secret of the Tomb, трети пореден филм в трилогията, който се очаква по кината на 19 декември. В допълнение към Оскара, Уилямс е носител на две Еми награди, четири Златни Глобуса, пет Грамита и две награди от Гилдията на филмовите актьори. Сред многобройните му участия са роли в продукциите Dead Poets Society, Jumanji, Insomnia, Artificial Intelligence: AI, The Big Wedding, Mrs. Doubtfire, озвучител в Aladdin от 1992, Happy Feet Two от 2011, Robots от 2005 и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + 17 =