Със своя сложен сюжет и използването на символизъм, Breaking Bad е сериал, който е често награждаван. Но има факти, които и най–големите му почитатели не знаят.

Например, знаете ли от какво е произвеждан легендарният син метамфетамин? Или каква е трябвало да бъде съдбата на Джеси в сериала? На тези и на още въпроси ще отговорим в статията.

1. Джеси е трябвало да умре
Легендата гласи, че създателят на сериала Винс Гилигън е планирал да „убие” Джеси Пинкман (Арън Пол) още в първия сезон, но заради всеобщата стачка на американските сценаристи през 2007 е решил да преосмисли първоначалната си идея. Истината е, че Гилигън е осъзнал още след втория епизод, че са щели да допуснат голяма грешка, ако убият героя на Пол, който впоследствие спечели немалко награди за играта си.

2. Сините метамфетамини всъщност са бонбони
Ако си мислите, че синият метамфетамин, който готвеха Уолт и Джеси, изглежда вкусно, това е така, защото технически е годен за консумация. Екипът на сериала използва захар и синя боя за готвене, за да създаде сладкия метамфетамин, който предизвика толкова много проблеми в Албакърки. В следващото видео може да видите как сами да си приготвите прословутите метамфетамини:

3. Уолт е трябвало да убие Джейн                              
Сценаристите на Breaking Bad са обсъждали колко далеч трябва да стигне Уолтър Уайт (Брайън Кранстън) в края на втори сезон. Винс Гилигън е умувал върху няколко варианта за това как Уолт да убие изпадналата в безсъзнание Джейн – дали да я застреля, или да я удуши. Но другите сценаристи са го убедили, че ако Уолт направи такова нещо, ще загуби връзката си със зрителя твърде рано. В края на краищата създателят се съгласил, че още е рано за подобен рискован ход. Така Джейн умира, но не точно от ръцете на Уолт, по-скоро той има възможност да я спаси, но не го прави.

4. Много телевизии са отказали да излъчат сериала
Сериал за учител по химия, който готви наркотици, не е бил лесно възприеман от някои телевизии. Showtime, TNT, FX и HBO са пропуснали шанса да станат дом на една от най–добрите телевизионни драми. Рискът, който AMC поема обаче, впоследствие се възнагради.

5. Невъзможно е метамфетаминът да бъде син
Огромни извинения за всички хора, които искат да са Уолтър Уайт, обаче е невъзможно да се „сготвят” метамфетамини в син цвят. Според д-р Дона Нелсън, професор по химия в Университета в Оклахома, САЩ, която също е и консултант в Breaking Bad, „когато дадено нещо се кристализира, цветът му не се променя, като изключим факта, че след кристализацията има жълт оттенък”. Тя добавя, че Гилигън е искал Уолт (a.k.a. Хайзенбърг) да се отличава с нещо и е било решено това да е синята на цвят дрога, която произвежда. Плюс това изглежда яко. Така че, вече може да се успокоите, научни маниаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 1 =